Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 12424

TESTIMONIS REVIUEN ELS DESGAVELLS EN L’EXECUCIÓ DE LES AUTOPISTES D’EIVISSA.

0
0
Els interessos de la família Matutes, l’afany del Govern Matas en executar les obres a tota costa i el mal causat a les persones expropiades, a l’illa d’Eivissa i a les arques públiques de la CAIB tornen aparèixer a la comissió.
 
 Avui han comparegut a la Comissió parlamentària d’investigació de les autopistes d’Eivissa Maria Salas, filla i neta d’una família expropiada, a més de Fanny Tur i Albert Prats, exportaveus de la Plataforma contra les autopistes (i el segon, a més, conseller de mobilitat al Consell d’Eivissa a la legislatura 2007-2011).

El diputat de MÉS, David Abril, ha destacat la valentia de Maria Salas, i el fet que la seva família hagi cobrat les expropiacions fa només unes setmanes, «a diferència del Sr. Matutes, que va cobrar des del principi i amb un sobrepreu de més de 3,5 milions d’euros, en un procés on està clar que els errors varen afavorir alguns i varen perjudicar a molts». Salas ha explicat com els cossos antiavalots es varen presentar a la casa de la seva padrina per desallotjar-la sense ni tan sols disposar d’ordre judicial ni que se’ls hagués notificat l’acte d’expropiació, «un excés en l’actuació dels cossos i forces de seguretat que es varen posar del costat de les peticions del Govern», en opinió d’Abril.

Els terrenys expropiats a la família de Salas varen servir per crear un accés a l’agroturisme regentat per l’exministre Matutes a la carretera de Sant Antoni, un element més que ve a explicar si més no la connivència activa de la família Matutes amb els projectes d’autovies. Els Matutes, tant el pare com la filla Stella, consellera insular, varen deixar «missatges» a la família de Maria Salas perquè acceptassin el projecte i «no es ficassin en problemes».

 

Pel que fa a Fanny Tur, l’exportaveu de la Plataforma ha assenyalat també als interessos de la família Matutes en relació als projectes d’autovies, i al paper submís d’un Consell d’Eivissa que ni tan sols va plantejar -quan ho podria haver fet- una reducció dels impactes dels projectes, per tenir almenys en compte els perjudicis causats a moltíssima gent: «si haguessin fet les coses d’una altra manera no hi hagués hagut protestes i avui no seríem aquí», ha afirmat Tur.

Abril ha demanat també a Tur si coneixia altres casos d’expropiacions d’habitatges en relació a les autopistes on les forces i cossos de seguretat havien executat l’ocupació sense comptar ni tan sols amb ordre d’expropiació, i Tur ha reiterat que va ser en moltes ocasions. A pesar d’això, no es coneix cap cas en què es compensàs a cap família afectada amb la construcció d’un habitatge nou, com sí va anunciar Carlos Jover en el seu dia.

Finalment, el llavors activista i després conseller insular de mobilitat, Albert Prats, ha assenyalat les nombroses irregularitats detectades en el procés de gestació i execució de les autopistes, qui ha lamentat que el Govern no decidís dur el tema a la Fiscalia anticorrupció a pesar dels nombrosos indicis.

De fet, Abril ha insinuat que potser el Govern es va equivocar en fer cas a unes «notes» de l’Advocacia de la CAIB (aportades a la comissió per part de la Sra. Mabel Cabrer) que aconsellaven no dur el tema a Fiscalia, a diferència del Dictamen elaborat pel catedràtic de dret penal de la Universitat Carlos III de Madrid, el Sr. Francisco Javier Álvarez, que assenyalava l’existència no d’un sinó de diversos elements constitutius de delicte. «No és la primera vegada que l’Advocacia i altres mecanismes de l’administració que han de preservar l’interès general demostren que no són infal·libles, com tampoc no ho som els polítics», ha reiterat el diputat de MÉS per Mallorca.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 12424

Latest Images