Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

De les paraules als fets...(respostes de CiU) 2

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Els regidors de CiU van publicar al seu bloc les respostes a les nostres preguntes que no van poder ser contestades als darrer ple (algunes del ple de setembre i altres del ple d'octubre). Una bona iniciativa  que agraïm. Avui les transcrivim i  comentam.

PREGUNTES CORRESPONENTS AL PLE DEL MES D’OCTUBRE

No hem detectat les noves formes d’actuar de consens i diàleg de l’equip de govern amb l’oposició que CiU va dir que faria a l’entrar a l’equip de govern. Ens poden explicar en que consisteixen aquestes noves formes?

El fet de que encara no s’hagin fet reunions amb l’oposició es causa de diferents causes alienes a la nostra voluntat,  i no perquè no les haguem volgut fer. Sabem que es pot millorar la relació amb l’oposició i així volem que sigui.

No només es tracta de que no s'hagin fet reunions, en general és lamentable com està presentant el nou equip de govern les seves propostes  dos exemples molt clars són el catàleg de patrimoni o les taxes de fems (amb 24 hores abans de la presentació al ple i sense cercar cap tipus de consens ni de diàleg amb els grups de l'oposició). El darrer episodi d'aquestes "noves formes" l'estam patint a l'actualitat amb la negativa de l'equip de govern a fer la tertúlia  que tenim ajornada sobre l'absència del batle a l'assemblea de batles o les protestes a la fira. En definitiva ens trobam amb que les paraules tan guapes que va utilitzar el PI al mes d'agost no només no s'han complit sinó que hem anat a pitjor (amb l'excepcióde la publicació d'aquestes respostes que ara comentam). I a això podem afegir que l'actitud passiva i sumissa  dels regidors del PI ha donat al batle força entre altres coses per no anar a l'assemblea de batles.

Segons el batle el canvi del representant de l’oposició a la Junta de  govern responia a l’acord amb UMP per l’aprovació inicial del pressupost al mes d’abril. El text d’aquelll pacte és prou clar i diu que “es valoraria el canvi previ consens amb la resta de grups”. Es poden explicar els portaveus de PP, Lliga, CiU i UMP quina valoració van fer per realitzar el canvi? Per què no han complit el seu acord de cercar el consens amb la resta de grup i ni tan sols ha hagut cap tipus de conversa amb la resta de grups.

Nosaltres en cap moment varem participar de la redacció, ni de l’acord:  “es valoraria el canvi previ consens amb la resta de grups” . Respecta a l’entrada d’UMP a la JGM és un acord d’UMP i PP.

És clar que tan el PP com el PI es troben més còmodes amb UMP a la Junta de Govern, d'aquesta forma poden contractar una cap de premsa sense trobar cap veu dissonant.

Com expliquen que un Bé d’Interés Cultural com la fàbrica de Can Morató no es trobi al Catàleg de Patrimoni. Els grups que van votar a favor de l’aprovació inicial del catàleg tenien coneixement d’aquest fet?

En teníem coneixement, assabentats que era una aprovació inicial.

Tenien coneixement però no van dir res a l'aprovació inicial  i van acceptar aquest absurd.  Què fos una aprovació inicial no és excusa per excloure un Bé d'Interès Cultural  com la fàbrica del catàleg de patrimoni.

Al ple de juliol el batle va dir que els informes que s’havien de fer respecte a l’auditoria, aprovats per unanimitat al ple de febrer ja es trobava en marxa. Segon CiU al mes d’agost, fer aquets informes aquests informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP. Ja han passat vuit mesos des de l’aprovació de la moció i tres mesos des de que CiU va entrar a l’equip de govern però continuam esperant aquests informes. Ens poden explicar com és possible aquest retard a un tema tan greu? Ens pot explicar CiU com ha pactat amb el PP sense aquests informes i que encara no s’hagin fet? Ens poden donar una data concreta de realització d’aquest informes?

Per raons de feina no s’han pogut fer, tot i això nosaltres varem manifestar que sortiríen durant aquest any.

Un altre exemple de com el que va dir CiU quan van pactar era una cosa i el que fan és un altra. Un tema tan greu com és l'auditoria i los informes que segons els eren imprescindible per pactar amb el PP es segueixen sense fer els mateixos quatre mesos després dels pactes. Se'ls havia de caure la cara de vergonya però el que fan es presentar extrajudicial amb factures irregulars del seu regidor i  informes contraris d'intervenció.

Per què les subvencions de l’àrea d’esports no inclouen les activitats realitzades en octubre i novembre?

Les subvencions a partir d’ara per poder cobrir els terminis i poder fer el pagament a final d’any faran referència justificativa del mes de desembre al mes de desembre, per tant no es cert que els mesos d’octubre i novembre no estiguin inclosos dins la subvenció d’aquest any.

Correcte. Lo normal és treure a finals d'any les subvencions i que valgui de justificació tot l'any natural. Al 2012 el problema va ser que l'any anterior (2011) no varen sortir i per no allargar i esperar a finals de 2012, es van treure al mes de juny. Pero ara al 2013 i amb una quantia que quasi recupera l'any que no va sortir, s'ha decidit tornar a la normalitat, es a dir, a treure les subvencions a finals d'any però per fer-ho be legalment, l'ajuntament ha d'autoritzar el pagament abans de final de desembre, previa aprovació per junta, això vol dir que la justificacio de la despesa (factures) s'han d'haver presentat abans de desembre i per aquest motiu (questió de terminis) sempre es farà del desembre de l'any anterior al novembre de l'any en curs... és una mica embullós pero les factures d'octubre i novembre d'enguany serveixen per a justificar aquesta subvenció i a partir de desembre comptarà per l'any vinent.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

Latest Images

Trending Articles