Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10613

Antoni Verger: “Anam a Madrid a derogar la llei Montoro i a fer sentir la força del municipalisme al Congrés dels Diputats”

0
0
Antoni Verger, el candidat de MÉS per Mallorca a la coalició Units Podem MÉS, ha comparegut en roda de premsa amb els regidors/es de MÉS per Palma, Antoni Noguera, Neus Truyol, Mercè Borràs i Llorenç Carrió, per explicar la importància de les administracions locals i com aquestes poden defensar-se amb una veu pròpia que arribi a Madrid.

“Les administracions locals són, amb diferència, les més properes, obertes i sensibles a les demandes i preocupacions de la ciutadania. També són les que millor faciliten la participació de la gent a la presa de decisions”, ha afirmat Verger.

Els Ajuntaments es veuen injustament atacats per la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (la Llei Montoro) del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Es tracta d’una normativa que va néixer sense cap consens, atenta contra l’autonomia de les administracions locals, no resol el problema de la manca de finançament local i desconeix la realitat local i diferenciada en tot el territori de l’estat. La llei Montoro significa la intervenció de les administracions locals per part del govern de l’Estat, modifica i vulnera l’actual model territorial i les competències de les administracions locals, i comporta un enorme retrocés en termes de drets i condicions laborals dels treballadors i treballadores públics i significa també un retrocés en matèria de serveis de ciutadania.

 

Per tot això “una prioritat d’Units Podem MÉS a Madrid serà derogar la llei Montoro i poder millorar així els serveis que ofereixen els nostres Ajuntaments als ciutadans”, ha assenyalat el candidat. Verger també ha afegit que “MÉS és una força municipalista, amb 16 batles i batlesses i una gran implantació territorial. Aportam aquesta força a Units Podem MÉS i ens comprometem a ser la veu dels municipis de les Illes Balers al Congrés dels Diputats”.

En la mateix línia, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha explicat el projecte que hi ha sobre la taula de situar la industria creativa i les noves tecnologies al districte de Llevant, amb epicentre a l’edifici de GESA. “Amb una veu pròpia de les Illes podem aconseguir inversions estatals i impulsar la generació de nova economia i treballs qualificats a Palma”, ha explicat Noguera. També és un projecte estratègic per Palma la remodelació urbanística i humanització del Passeig Marítim.

Així mateix, el candidat Antoni Verger ha volgut manifestar que Units Podem MÉS és una coalició de país: “Hem de tenir clara una cosa: MÉS som la principal força sobiranista d’aquesta terra. Això és indiscutible i irrenunciable. I sumant i formant part de la candidatura d’Units Podem MÉS aconseguirem per primera vegada una veu pròpia dels pobles de les Illes Balears i Pitiüses a Madrid, en favor de la gent i dels municipis”.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10613

Latest Images

Trending Articles