Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

El català torna al seu lloc a l’administració.

0
0

Busquets: “S’esborra l’infern de la política lingüística de Bauzá basada en l’autoodi i en la persecució de la nostra llengua”.

 

 El Parlament ha fet una passa més en favor de la llengua catalana que tanca el cercle d’agressions catalanofobes del govern Bauzà en relació a les normatives que va imposar el Partit Popular.

A la sala de les Caríatides s’ha aprovat la modificació de la llei de Funció públic que recupera el text de 2007, el qual estableix el català com a requisit per accedir i promocionar en l’administració pública.

Aquesta aprovació que permet recuperar el marc legal de la llengua catalana es produeix després de la derogació de l’esperpèntic TIL, que va ser un dels motius per provocar una de les majors mobilitzacions ciutadanes de les Illes Balears, amb més de 100.000 persones al carrer defensant la llengua i l’educació.

La diputada Bel Busquets ha celebrat aquesta fita marcada també com un dels #AcordsPelCanvi, que” esborra l’infern de la política lingüística de Bauzá i del Círculo, basada en l’autoodi i en la persecució de la nostra llengua”. Busquets també ha donat per tancada la batalla de la llengua i la ruptura del consens que va fomentar el Partit Popular a la passada legislatura. La diputada ecosobiranista també deixar ben clar que ara s’ha de continuar avançant en la recuperació de la llengua catalana.

Tot i aquesta important fita, queda molta per feina per fer, tal com ha assenyalat la directora de política lingüística, Marta Fuxà que ha avançat que s’impulsarà un decret (un nou Decret 100) que regularà l’ús de les llengües oficials i que incorporarà els nous usos lingüístics de la societat actual. “Ara bé, no només es tracta de fer normativa, sinó de treballar actituds i prejudicis lingüístics per fomentar l’ús de la llengua”. Fuxà assumeix aquest repte i explica que un dels projectes que tenen en marxa és l’elaboració d’un programa d’actes per celebrar el 30 aniversari de la Llei de Normalització Lingüística.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Latest Images

Trending Articles