Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

La nació i la moral republicana.

0
0

                      La nació i la moral republicana.

 

 

 Preàmbul.

    Exposaré la qüestió a manera de comentaris de fets històrics que poden servir d’orientació i d’estímul. La meva intenció és fer aportacions dialèctiques  per enfortir la moral republicana de les classes treballadores catalanes (classes treballadores de la Catalunya Sencera,  s’ha d’entendre),  moral republicana necessària per a la construcció d’un sòlid Estat català.

    Moral republicana,  en el sentit que les normes morals que han de regular la societat catalana han de ser producte de la lliure voluntat de la majoria de la població. Una moral que respon als principis teòrics que  foren expressats pel filòsof escocès En David Hume,  al segle XVIII.

     La pregunta inicial sobre la qüestió podria ésser:  Si les noves societats democràtiques (repúbliques,  monarquies constitucionals) ja establiren oficialment la moral republicana,  a què treu lloc tornar a plantejar la qüestió?

    Haurem de veure que sí que en treu de lloc. Haurem de veure perquè les societats formalment democràtiques de bon principi  iniciaren una cursa de traïció de la moral republicana formalment establerta.

 

    Aprofito l'avinentesa de la data (14 d'abril). Podeu veure el meu post de 2012 titulat Filosofia i lluita de classes. 84 tesis, a manera de repte ...

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

Latest Images

Trending Articles