Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10932

El mite de la gestió econòmica del PP

0
0

Article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Un dels mites més arrelats entre els votants del PP és que la dreta gestiona millor l'economia que l'esquerra. Un mite que els mitjans de comunicació al servei del gran capital i el PP no es cansen de repetir incessantment i que és un cas clar de mètode Goebbels; "una mentida repetida mil vegades es transforma en una veritat." Aquesta setmana hem tingut coneixement de dos bons exemples de la real i nefasta gestió econòmica del PP, que res té a veure amb la seva mitologia de bons gestors econòmics. El primer exemple seria el reconeixement judicial de la deficient recollida pneumàtica a Palma que va ser realitzada durant la batlia d'en Joan Fageda (PP) i que es troba en mans de la fiscalia. I el segon exemple seria el dèficit públic de l'estat del 2015 del 5,16% del PIB, gairebé un punt més (0,96%) que l’objectiu fixat per la Comissió Europea.

La credulitat dels votants del PP no té límits, resulta increïble que siguin incapaços de veure tots els milions malgastats per governs del seu parit en infraestructures inútils, sobredimensionades i faraòniques; quilòmetres i quilòmetres d'AVE infrautilitzat, aeroports com el de Castelló, circuits de Formula 1 i més a prop; Palma Arena, Palau de Congrés, metro de Palma, autopistes d'Eivissa... A qui beneficien totes aquestes grans infraestructures?, és clar que no als ciutadans i sí als grans bancs i empreses constructores, que són qui realment comanden i els únics que tenen bons motius per votar al PP. Un exemple que resumeix el model de la gestió econòmica del PP són els 4.700 milions d'euros que haurem de pagar els usuaris de gas al llarg de 30 anys, per la indemnització més els interessos, per la paralització del magatzem Castor, a la costa enfront de Vinaròs a ACS.

Si demanau a un votant del PP, sobre la gestió econòmica de la dreta, us dirà també que han abaixat els impostos. Si és un gran propietari o empresari té raó, ja que el PP ha suprimit l'impost de patrimoni, ha permès a les grans empreses tributar molt menys que les petites i mitjanes i ha executat una generosa amnistia fiscal amb els més rics. També té raó si és el propietari d'alguns dels edificis del centre històric de Madrid (Ajuntament governat durant anys pel PP i el més endeutat de l'Estat  amb 9.000 milions d’euros de deute) com hotel Ritz, l'edifici d'Apple, el de Telefònica en Gran Via, Primark.... que fins que ha arribat na Carmena a l'Ajuntament tenien una bonificació del 80% de l'IBI (12,6 milions d'euros). Ara bé si és un ciutadà normal, com és possible que el votant del PP pugui esborrar de la seva ment el fet de pagar cada dia la brutal pujada de l'IVA que va fer el PP.

Una altra mostra de la bona gestió econòmica del PP és el cost de la seva corrupció política a la qual ocupa un primer lloc destacat que ha deixat un forat a les arques espanyoles que és difícil de calcular però que els experts calculen que podia ser d'uns 10.500 milions d'euros, una xifra major que la que Brussel·les exigeix ara en retallades (8.000 milions d'euros).

Si ets un propietari de banc, és normal que estiguis content amb el PP, però si ets un ciutadà normal és difícil que et trobis satisfet amb la socialització de les pèrdues dels bancs que hi ha hagut durant aquesta legislatura. El PP va demanar un rescat de 100.000 milions als socis europeus per salvar bancs, va assumir de manera indirecta aquests préstecs fallits del sector privat i els ha convertit en deute públic que ara haurem de pagar tots. Si parlam de les Illes, en Bauzà es trobà un deute de 4.500 milions d’euros i el va deixa en més de 8.000 milions. I Mariano Rajoy no li ha quedat darrere, si el 2011 el deute públic era de 734.961 milions d’euros, al final de la seva legislatura va superar el bilió.

I un mite més de la gestió econòmica del PP és que crea més treball, però la realitat de les xifres és que Mariano Rajoy va tancar la legislatura amb menys gent treballant que la que hi havia quan va arribar, menys empleats a temps complet, menys cotitzants a la Seguretat Social, més aturats de llarga durada, més llars que no reben cap ingrés... Amb el govern del PP s’han destruït més de mig milió de llocs de treball, sense comptar l'enorme precarietat provocada per la reforma laboral i la caiguda vertiginosa dels salaris.

Em direu amb raó que es poden cercar exemples similars de la gestió del PSOE, i és cert, ja que la seva política econòmica no té res d'esquerres i és molt similar a la del PP, però la diferència és que els socialistes no tenen aquesta aurèola mítica de bons gestors i els seus votants no s'han mostrat tan immunes davant de la realitat i la veritat com sí que el fan els populars.

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10932

Latest Images

Trending Articles