Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

En torn a la Fira

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

El passat 26 d'agost vam participar en la organització i moderació de la reunió oberta que es va fer a l'Ajuntament amb associacions, cooperatives i ciutadans (van assistir 29 persones) per tractar el tema de la Fira que enguany serà els dies 13, 14, 15 i 16 de novembre. La reunió va estar dividida en una part de diagnòstic i una de propostes

A la part de diagnòstic, i després de fer una mica de memòria històrica de la Fira, i d’alguna queixa sobre la seva ubicació i la poca presència que tenen el casc antic i la Plaça Major a aquesta, es va constatar que la Fira necessita una renovació, adaptar-se als nous temps, tornar a fer poble i intentar fer-lo participar.  

A continuació la regidora va explicar la idea que es vol dur endavant enguany des del Departament de Fires i és que totes les associacions, club esportius, Cooperativa, comerciat, restauradors etc. s’involucrin, que promoguin activitats. En aquest sentit i des de l’associació de comerciants es va proposar donar-li un fil conductor que ha d’intentar incloure tots els sectors. Un exemple que posaren podria ser que si vas a comprar a qualque comerç de Pollença, aquest et doni un tiquet descompte per anar a sopar a un restaurant el vespre de la Fira.

Altres propostes que van sorgir a la reunió: donar-li el caire més festiu, més de poble, no tant la part comercial, el vespre de la Fira fer activitats per a joves o una festa d'època (una proposta que li han fet arribar al regidor de festes), correbars paral·lels a la festa de la Plaça Major per ajudar a fer ambient, que els restauradors ofereixin menús o plats especials, fer  una activitat intergeneracional: nins o joves amb persones majors.

Un dels temes que va sorgir a la reunió també va ser el de la seva ubicació; es va demanar potenciar el casc antic i la plaça Major, fer mostres de teatre i/o sessions fotogràfiques a la Plaça Vella, fer activitats per a la tercera edat a la Plaça de Ca les Monnares (durant la Patrona no s’ha fet res allà, i les associacions s’han queixat amb raó), repartir la Fira el màxim possible dins el poble i que hi hagi activitats una mica per tot.

També hi va haver gent que va defensar la idea de tenir un reclam. Una cosa que cridi l’atenció, i a partir d’aquí organitzar activitats complementàries. Evidentment els artesans defensen que aquest reclam és la Fira d’Artesania, i ningú va discutir el paper central d’aquesta, però si que sembla que al final el dilema de la Fira és aquest: si volem un model molt centrat en l'artesania com a motor de la Fira, o un model que potencií més el comerç i la restauració. Aquest és el debat del futur de la Fira, no ho és per enguany perquè falta molt poc, però si que sembla evident que cal decidir el model que volem en un futur. I per això el que cal és la implicació de tots, i només així es podrà renovar i donar vida a la Fira. Només cal comparar l'assistència i la participació a la reunió de Festes i aquesta per veure que actualment la FIRA no desperta tant d'interès i ganes de participació com si ho fan les festes.

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Latest Images

Trending Articles