Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10347

UnaPassaMÉS: Primàries per a les Eleccions Generals.

0
0
El més probable és que el proper 20 de desembre tenguin lloc les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, després de 4 anys nefastos d’un govern del PP comparable únicament al govern que vam patir a les illes fins el maig d’aquest mateix any. Ara és el moment de donar una passa MÉS i que l’onada de canvi que ja ha arribat a les institucions mallorquines i illenques (ajuntaments, Consell de Mallorca, Govern Balear) es traslladi a nivell de l’Estat.

La democràcia interna i la participació son valors intrínsecs a MÉS, i per això escollirem les persones que ens representaran en aquestes eleccions a través d’un procés de primàries obertes a la ciutadania. Aquest procés s’inicia dia 5 de setembre, amb l’obertura de la inscripció al cens i de la presentació de candidatures, i per això volem compartir amb tots vosaltres els punts més importants d’aquest procés.


És evident que per una formació com MÉS per Mallorca, la implicació de la militància i la ciutadania és bàsica, i és per aquest motiu que us convidam a totes i tots a difondre el procés de les primàries, per tal que siguin una festa i un èxit de participació que marquin el camí cap a l’èxit electoral del proper desembre.

 

 
El calendari del procés de primàries és el següent: Inscripció al cens i presentació de candidatures del 5 de setembre al 20 de setembre. Votacions, tant si és telemàtica com presencial, el 17 d’octubre.

Què es vota? Escollirem les candidates i candidats de MÉS per Mallorca al Congrés dels Diputats i el Senat per a les eleccions que es faran el mes de desembre.

Qui hi pot participar? Totes les persones que ja formen part de MÉS -afiliats o simpatitzants a MÉS o als partits que el composen- formen part automàticament del cens. Totes les persones que no formen part de MÉS es poden inscriure gratuïtament al cens de les primàries per a poder exercir el seu vot. Les condicions per fer-ho, són: ser resident a Mallorca, tenir 16 anys o més, i no pertànyer a cap partit d’àmbit supramunicipal que no formi part de MÉS (tret que MÉS hagi subscrit un acord amb aquest partit perquè els seus militants puguin participar del procés).

Poden ser votades totes les persones que reuneixin els requisits per a poder votar i que, a més, signin el compromís ètic del càrrec públic de MÉS. Les persones que no siguin militants de MÉS per Mallorca hauran d’aportar, a més, l’aval de 10 persones militants de MÉS.

Com es vota? El vot es pot efectuar: de forma presencial, a una de les urnes disponibles als municipis de Mallorca i de forma telemàtica. Les persones que no siguin militants de MÉS, hauran d’especificar aquesta opció en el moment d’inscriure’s al cens.

Les persones militants de MÉS que vulguin votar de forma telemàtica o que vulguin votar presencialment a un municipi diferent del seu municipi de residència, hauran de sol·licitar-ho a través del formulari específic disponible a la web.

Els propers dies posarem en marxa una web sobre les primàries amb gràfics clars i explicatius de com s’ha de votar i en la qual es podran consultar també les candidatures presentades. Us avisarem tan bon punt estigui en funcionament. Mentrestant, podeu consultar la informació a la web www.mespermallorca.cat, on trobareu els formularis per a la inscripció al cens, per a presentar la vostra candidatura o per sol·licitar el vot electrònic o a un municipi diferent al vostre.

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Comissió de Primàries: primaries@mespermallorca.cat

La Comissió de Primàries està formada per les següents persones: Margalida Estelrich (Portaveu), Margalida Homar (Coordinació), Joan Colom (Secretari), Teresa Caimari (Vocal), Pep Valero (Vocal).


Aquestes primàries, donem una passa MÉS!

P.-S.

Formulari d’inscripció al cens http://bit.ly/1JUn8nb
Formulari de presentació de candidatura http://bit.ly/1PQMGGj
Formulari per a militants de MÉS que vulguin votar de forma telemàtica o que vulguin votar a un municipi diferent al seu municipi de residència http://bit.ly/1JUAfsN

Afegim més informació referida al reglament del procès de primàries, així com el codi ètic que regeix el funcionament dels nostres càrrecs públics:reglament-primaries


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10347

Latest Images