Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

0
0
Des d'Alternativa presentarem al proper ple una moció per sumar-nos també a la xarxa de ciutats i pobles acollidors dels refugiats de la guerra de Síria.

 

La guerra de Síria suposa una de les pitjors catàstrofes humanitàries del que duim de segle, amb més de 200.000 morts, i milions de refugiats i desplaçats. En el que duim d'any han creuat el Mediterrani unes 200.000 persones que fugen de la guerra i la misèria, i hores d'ara han mort unes 2.300 persones ofegades.

Que en aquest escenari terrible, en què la nostra mar s'ha convertit en un cementeri, en què les imatges de desesperació i fugida ens fan un nuu al coll, en què veure com famílies amb nins han de travessar alambrades ens omple de vergonya, haguem de sentir el president de l'Estat espanyol regatejant quotes de refugiats, de persones humanes, és simplement repugnant.

Des d'Alternativa per Pollença creim que no podem ser còmplices d'aquesta deshumanització, de donar l'esquena o voler tancar els ulls a una situació d'emergència, perquè hem estat refugiats, perquè recordam Argelers, i perquè volem donar resposta al fet que ens sentim indefugiblement interpel·lats en la nostra humanitat, en la nostra dignitat de persones. 

Per això ens volem afegir a les iniciatives que s'han impulsat des de Barcelona de declarar-se ciutat acollidora i fer una xarxa, i que altres ciutats com Madrid, València o Palma ja s'hi han afegit. Altres pobles de Mallorca com Inca, Esporles, Artà, Son Servera, Andratx, Manacor o Calvià també s'hi afegiran o duran a ple la proposta.

Al proper ple presentarem una moció perquè volem que Pollença sigui també un lloc d'acollida, que totes aquelles persones i entitats que estiguin disposats a ajudar ho puguin fer i que l'Estat anuncii que es compromet amb l'acollida, i que no només sigui de paraula, sinó enviant recursos econòmics a les ciutats i pobles acollidors. No pot ser que Espanya sigui un dels països que rep més de la UE per la gestió d'immigrants i refugiats, i ho dediqui majoritàriament a control i repressió en les fronteres.

Ruben L. Oppenheimer

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images