Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10472

Suport i solidaritat amb les Feministes Encausades

0
0
L’any 2013 Gallardón, com a ministre de justícia, va fer la proposta de fer una nova llei sobre l’avortament. Una proposta restrictiva que tornava a rere tots els avanços aconseguits després d’anys de mobilitzacions i lluites per part dels moviments socials i feministes.
Aquesta proposta de llei va activar tota una onada de mobilitzacions arreu de l’estat per intentar aturar-la, com així es va aconseguir. L’únic que no s’ha pogut evitar ha estat la qüestió de que les dones d’entre 16 i 18 anys han de tenir el permís dels pares per poder avortar quan amb l’anterior llei podien fer-ho lliurement.
A Mallorca també hi va haver diverses mobilitzacions, des de manifestacions a xerrades, pintades… però l’acció que més repercussió va tenir va ser la irrupció dins l’església de Sant Miquel, a Palma, per part d’una trentena d’activistes que durant uns minuts interromperen la missa amb crits a favor de l’avortament lliure i gratuït. Tot va ocórrer sense el més mínim incident. L’objectiu era cridar l’atenció (cosa que es va aconseguir) i denunciar la connivència del poder polític amb el poder de l’Església, que era qui realment estava al darrera d’aquesta reforma.
Aquesta acció va ocórrer el mes de febrer de 2014 i els dies següents va tenir una dura resposta repressiva per part de la policia, que va detenir tot un seguit d’activistes i va identificar a gent que els va donar suport.
Ara, un any i mig després dels fets, ha acabat el procés d’instrucció judicial i l’acusació (el Bisbat de Mallorca) demana 4 anys de presó contra les 6 persones que finalment foren encausades. Una altre activista, menor d’edat, ja ha estat jutjada.
Des d’Alternativa volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb les Feministes Encausades. En primer lloc, perquè accions com les que van portar a terme ajudaren a tombar les pretensions del govern i han minimitzat molt la reforma que pretenia impulsar Gallardón.  Però també perquè no és cap delicte interrompre una missa durant uns minuts per expressar públicament el rebuig a una reforma retrògrada que impactava directament contra el poder de decisió i la llibertat de les dones. I molt manco un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos, pel qual se’ls imputa.
D’aquesta manera l’Església torna a demostrar que predica el que no creu i que tota la retòrica sobre el perdó no és més que això, retòrica.  Però també queda palès el poder que segueix tenint aquesta organització en el sí de la societat i els seus vincles amb el poder polític.
Perquè lluitar per la llibertat no ha de ser cap delicte...
absolució per les Feministes Encausades!
avortament lliure i gratuït!
 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10472

Latest Images

Trending Articles