Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10542

Peticions al Conseller de Turisme

0
0

Dimecres passat aprofitant la visita al municipi del Vicepresident del Govern i Conseller de Turisme, en Biel Barceló li vam traslladar una sèrie de peticions i inquietuts. Aquest és l'escrit que li va donar la portaveu del nostre grup municipal, na Marina Llobera.

Benvolgut Biel Barceló,

aprofitant la vostra visita per Pollença, l'assemblea d'Alternativa per Pollença volíem aprofitar l'avinentesa per fer-li arribar unes reflexions i/o suggeriments generals, però també sobre el nostre municipi:

-en primer lloc, manifestar-vos el nostre ferm suport a la implantació de la taxa turística. I quan abans millor! Evidentment, coincidim amb el GOB en què la destinació de la recaptació no ha de ser altra que la inversió en patrimoni natural i cultural. Animar-vos, idò a tirar-la endavant sense dubtes ni complexos. Comptau amb nosaltres per defensar aquesta mesura al carrer.

-davant els rumors sobre una futura modificació de la Llei turística que autoritzi els habitatges en règim de propietat horitzontal per poder efectuar activitat turística, volem transmetre-li la nostra preocupació per les conseqüències de tipus social que suposa: en el nostre municipi ja és ben difícil trobar lloguer a preu assequible. Una idea podria ser coordinar-se amb la Conselleria que pertoqui per crear un registre de propietaris que cedissin els seus habitatges per lloguer social i bonificar-los fiscalment a canvi.

-per altra banda, suposam que no desconeix que gran part de l'oferta turística del municipi es realitza en habitatges construïts il·legalment en sòl rústic. Tot i que és un tema complicat, qualque dia s'ha d'afrontar i ningú té més mitjans i possibilitats de fer-ho que el govern. Per començar, s'hauria de saber exactament quants habitatges hi ha fora d'ordenació i quants tenen una activitat turística legal o il·legal.

-el turisme és el monocultiu de les nostres illes, i ens fa depenents. Només el Govern té capacitat per treballar per l'impuls i promoció d'altres activitats econòmiques, i que siguin sostenibles, justes i bones per les persones que vivim aquí.

-volem donar-los l'enhorabona per la iniciativa del Pla contra l'explotació laboral i esperam que els inspectors també arribin a Pollença. Estaria bé que sabessin que, al nostre municipi, per la gran oferta de turisme de xalets, hi ha moltes empreses de serveis i de netejadores que com que no tenen un centre determinat de treball pateixen altres formes d'explotació diferent a les d'hotels i restaurants.

-finalment, voldríem fer-li unes consideracions sobre patrimoni, que tanmateix tenen alguna relació amb el turisme, en tant que evidentment existeix cert turisme cultural. Tenim els BICs de la Fortalesa i el Castell del Rei que estan tancats (quan segons la Llei de patrimoni històric s'haurien de poder visitar); necessitam col·laboració en la recuperació d'espais com les coves de l'Alzinaret, en l'excavació i protecció del Pedret de Bóquer, en prendre mesures per evitar el deteriorament irreversible de l'antiga fàbrica de Can Morató (considerant la possibilitat de la declaració d'interès social a efectes d'expropiar-la), o en la recuperació íntegra de la Carretera Vella de Pollença a Lluc, tal com ha demanat la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Salut i coratge!

L'assemblea d'Alternativa


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10542

Latest Images