Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Sí a la millora del pavelló de l'IES Clara Hammerl i als camins públics

0
0
1024x768

 Resum i primera valoració de la Junta General d'EMSER i el ple del passat dimecres

El passat dimecres és va dur a terme el Ple del mes de juliol, i a Alternativa volem mostrar la nostra satisfacció per l’aprovació de la nostra moció per fer una intervenció d’urgència al pavelló de l’IES Clara Hammerl, així com per renegociar un conveni millor amb la Conselleria d’Educació. A la sessió va faltar el regidor de Tots Miquel Llobeta.

Abans d’entrar a analitzar el Ple de forma més detallada hem de dir que just abans es va celebrar també la Junta General d’EMSER. Aquesta tenia com a principal objectiu el nomenament del nou Consell d’Administració. La proposta va ser aprovada per unanimitat, i aquest queda format pel batle Miquel Àngel March (Junts) com a president, i els regidors Andrés Nevado (UMP), Tomeu Cifre Bennàssar (Junts), Marina Llobera (Alternativa) i Maria Buades (Tots) com a vocals.

PLE DE JULIOL

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió de 13 de juny de 2015. Aprovada per unanimitat l’acte del primer Ple de la legislatura.

I.- PART RESOLUTIVA

2.- Aprovació, si procedeix, del reinici de l’expedient núm. 1/2008 d’investigació de béns (camins). Aprovat per 14 vots a favor (Junts, Pi, Tots i Alternativa) i 2 abstencions (PP i el Batle (un dels camins passa per una propietat seva i ha optat per l'abstenció)).

Estam contents per l’aprovació del reinici de l’expedient d’investigació d’aquests camins que no varen ser inclosos al catàleg del 2008. És evident que durant aquest temps no s’ha fet gens de feina en aquest sentit, i sembla ser que les coses poden canviar. Com ha dit la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts la primera passa en el procés de defensa d’un camí, és aclarir-na la titularitat. Un cop aclarida de tota controvèrsia la titularitat pública d’aquests podran ser inclosos al catàleg. La llista dels camins és la següent:

Camí Llarg, Camí vell de Pedruixella, Camí de Can Cama-Roja/Camí de la Punta, Camí de Síller a la Cala Sant Vicenç, Camí Vell de Lluc, Camí del Rafalet / camí de Can Barba, Camí de Can Picassa, Camí de Can Tirana, Camí a Son Brull, Camí del Moll del Patronet, Camí de Ca n’Alordes, Camí vell de Bóquer, Camí de Cal Peso, Camí de Can Botana, Camí Vell de Lluc pel Coll d’en Patró, Camí Vell d’Albercuix a Formentor.

Recuperant el temps perdut als camins.

3.- Distincions La Patrona 2015. Rodrigo Hamu Quinteros a títol pòstum, a José Antonio Encinas i a la Cooperativa Pagesa. Aprovat per unanimitat

Les distincions han estat elegides entre tots els grups de forma consensuada i això és de celebrar. Volem aprofitar aquestes línies per donar l’enhorabona als guardonats, donar-los les gràcies per la tasca que han fet fins ara i que segur que seguiran fent, i tenir un record especial per la figura de Rodrigo Hamu Quinteros, per la seva gran aportació al món de la música a Pollença.

4.- Nomenament dels representants de la Corporació en òrgans col·legiats. Aprovat per unanimitat.

S’han completat els òrgans que no es varen completar a l'anterior ple. D’aquesta manera la nostra regidora Marina Llobera formarà part de la Mesa General de Negociació d'Empleats Públics i en Pere Josep Coll de la Comissió Paritària de Text Articulat de Condicions de Treball.

5.- Moció presentada pel grup polític municipal Alternativa per Pollença per una actuació d’urgència i un conveni al pavelló de l’IES Clara Hammerl. Esmenada per nosaltres mateixos ja que sobrepassava les competències normals i aprovada per 10 vots a favor (Alternativa, PP, Pi i Junts) i 6 abstencins (Tots i UMP).

Aquesta moció responia a dues motivacions: en primer lloc, la urgència, derivada del fet que en breu començarà el curs escolar i la nova temporada de bàsquet. Amb aquesta moció preteníem posar sobre avís l'equip de govern municipal per tal que faci les intervencions necessàries perquè es pugui començar el curs de forma digna. En aquest sentit, cal dir que ja han anat a pintar i a revisar que les bigues no haguessin patit per culpa de les goteres. Però com que faria falta fer algunes intervencions més (banys, vestuaris...) és bo posar-s'hi ja i determinar clarament de qui són les competències.

Això enllaça amb la segona motivació de la moció: la insuficiència de l'actual conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Conselleria. Pensam que el conveni és molt millorable i per això hem demanat també renegociar-lo per assolir el control i gestió de les zones esportives (incloses les exteriors), preveure-hi la possibilitat de construir-hi una grada lateral o incloure'l dins un pla de gestió i manteniment de les instal·lacions esportives municipals.

Des d'Alternativa per Pollença fa estona que demanàvem una ampliació del conveni, bàsicament perquè tenim unes instal·lacions esportives a l'IES Clara Hammerl que podrien estar molt més aprofitades, i que consideram que s'haurien d'utilitzar les instal·lacions existents abans que construir-ne de noves.

 Pavelló Clara Hammerl. I ara què?

6.- Propostes / Mocions d’urgència. Res a tractar en aquest apartat.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia. Res a tractar en aquest apartat.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

En aquest apartat volem destacar que entre les diferents resolucions s’ha nomenat per Decret de Batlia el Cap de Servei d'obres amb les seves corresponents  retribucions. A l’anterior Ple varem aconseguir que es retiràs de l’ordre del dia aquest nomenament ja que amb un regidor amb dedicació exclusiva consideram que no fa falta, i si pot ser, creiem que era millor que la plaça es cobrís per promoció interna. Amb les dificultats per contractar que tenen els Ajuntament aquests nomenaments s’han de pensar molt bé, i valorar quines són les necessitats més importants i els nomenaments més necessaris.


Normal021

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles