Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

MÉS, PODEM i el SENAT

0
0

Article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

És decebedor veure com els diputats de MÉS i Podem s'han abstingut en l'elecció de José Ramón Bauzà i Francesc Antich com senadors, un tàndem que només ha tingut el vot a favor de 28 dels 59 diputats balears. Abstenir-se en una votació que serveix per col·locar a Bauzá al Senat és una vergonya, i el pitjor és que l'únic argument de MES i Podem per justificar aquesta abstenció ha estat que s'havia de votar conjuntament als dos senadors, com si Francesc Antich hagués demostrat alguna cosa com senador autonòmic els quatre darrers anys.

Tant PP com PSOE han demostrat àmpliament la seva incapacitat per defensar els interessos de les Balears a Madrid i una abstenció és donar-les la possibilitat de continuar amb aquesta farsa de bipartidisme, a la qual PP i PSOE reivindiquen quan són a l'oposició el que no fan quan governen. Però encara diria més, ja no es tracta només de perpetuar el bipartidisme amb la seva abstenció, es tracta de perpetuar una institució costosa i totalment inútil com és el Senat. I és que ni Pere Sampol que ha estat el millor senador que ha tingut les Balears, va ser capaç, a pesar de la seva intensa feina, d'aconseguir res a una institució com el Senat que no és més que un immens "endolldrom" car i inútil. Tant MÉS com Podem haurien de liderar el que demana la major part del poble, que no és altra cosa que l'eliminació del Senat, un cementiri d'elefants que serveix fonamentalment per col·locar polítics acabats que no tenen lloc ni a les empreses privades a les quals van beneficiar durant el seu mandat.

Si MÉS i Podem volen realment liderar el canvi que demana el poble han de tancar amb velles formes de fer política de forma valent, decidida i clara. Estam a una situació política de contestació social, de rebel·lia i de deteriorament dels partits de poder, que s'ha creat en plena crisi econòmica, després d'anys de manifestacions, marees, marxes de la dignitat, assemblees, vagues ... Aquests moviments socials són els que ha situat a MÉS i a Podemos a la cresta de l'onada però aquesta no perdurarà si no s'alimenta de decisions que connectin amb el poble.

Necessitam un canvi en profunditat de les formes de fer política, no volem que augmentin els assessors o càrrecs de confiança, volem renovació, volem el compliment de la paraula donada, volem decrets i lleis justes, no volem portes giratòries, no volem persones que es perpetuïn en els càrrecs, no volem simples declaracions de bones intencions...

Si MÉS i PODEM pensen que l'onada que els ha col·locat al govern perdurarà, facin el que facin, cometran el mateix error que han comès altres partits que són a la vora de l'extinció. Perquè aquesta onada l'hem aixecat entre molta de gent amb la nostra lluita i volem un canvi profund. No hem tret a uns quants per posar a altres. No n'hi prou amb dir que els que hi havia eren casta, cal canviar en profunditat normes i lleis i retornar al poble el control de l'economia i la democràcia. I dins aquest retorn una institució caduca, conservadora i inútil com el Senat no té lloc. Dins aquest retorn no es pot retornar el somriure a gent com Bauzá o el mateix Antich, dins aquest retorn no pot ser que personatges com en Jaume Font es puguin riure amb raó dels que un dia parlaven d'eliminar la casta i avui simplement s'abstenen.

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Latest Images

Trending Articles