Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Recuperar els camins públics 2015-2019.

0
0
 Aquestes són les propostes de la Plataforma pro camins públics i oberts per aquesta legislatura, la majoria ja es van fer a la passada legislatura. Algunes van ser debatudes i aprovades al ple  però després els equips de govern corresponents no van fer res per complir-les. Aquesta legislatura no hi ha excusa per defensar i recuperar aquest important patrimoni. L'Ajuntament té el deure de defensar els bens públics i complir acords del ple i la llei

Per la nostra part aquest és el nostre full de ruta en el tema dels camins per aquesta legislatura.

                 Propostes en qüestió de camins per la legislatura 2015-19.

1- Inclusió dins l’inventari de béns de tots els camins del catàleg de camins de Pollença, que no estan pendents de cap al·legació.

Tots els grups de l’oposició vam presentar una moció en aquest sentit al setembre de 2011 que va ser aprovada per unanimitat però que no es va complir

2.- Prioritzar la resolució diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d’en Patronet.

Vam presentar aquesta moció ja fa vuit anys, setembre del 2007, i es va aprovar per unanimitat però ni cap dels équips de govern que ha hagut ha estat capaç de fer-la complir:

Primer.  Iniciar l’obertura d’un expedient d’investigació que reculli fonts orals  no contemplades al catàleg, per acabar de complimentar-lo

Segon.  Iniciar la recuperació del camí amb especial cura de protegir el tram del camí empedrat.

Tercer. Indicar el tram en el seu inici i al seu final.

3.- Iniciar diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Boquer.

- Veurearticle sobre la problemàtica de Cala Boquer.es va aprovar la desafectació d’un tram del camí núm. 73: Camí de Cala Bóquer del Catàleg de Camins per  possibilitar la seva permuta amb el tram de camí proposat per la propietat.

- Respecte al camí del Coll de Síller només fa uns mesos vam participar amb l’actual batle i alguns de regidors de l’equip de govern a una caminada reivindicativa on demanavam un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç (veure article)

4.- La publificació del camí de Cala Castell d'acord amb la darrera sentència del tribunal suprem i del PGOU.

Al darrer pressupost vam presentar una al·legació per fer efectiva la servitud de pas per a vianants prevista en el PGOU de 1990 sobre el camí de Castell del Rei.  A la pàgina 18 de l’Estudi Econòmic Financer, aprovat en l’acord de l’Ajuntament Ple de dia 23 de maig de 1990, hi havia quantificades les despeses per a l’establiment de les servituds, les quals afectaven a 29,9 Km. de longitud de camins amb una despesa global de 44,8 milions de pts. el que representava un cost de 1,5 milions per Km., es a dir, 9.000 €/Km. La longitud del Camí de Cala Castell es aproximadament de 7,5 Km. i el del Castell del Rei es de 1,5 Km., el que representaria unes despeses respectives de 67.500 € i 13.500 € de 1990.

5.- Des de l’Ajuntament sol·licitar al Consell que garanteixi el pas per la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Inclosa en l’inventari de béns del Consell.

Cal la recuperació total d'un bé públic comla Carretera vella de Pollença a Lluc de manera lògica i coherent per acabar bé una ruta tan important turísticament com és la Ruta de Pedra en Sec, sense obligar als excursionistes a sortir a la carretera asfaltada. (article sobre el tema)

6.- Actualitzar una mapa de camins públics o d’ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderime al nostre municipi.

Pura lògica, el que és increïble és que encara no s’hagi fet un bon mapa d’aquests camins.

7.- Compromís de tots els membres del govern municipal de recolzar les propostes fetes per tal de garantir el pas en camins prèviament inclosos en el catàleg, fent una recuperació d’ofici en tots aquells que siguin inclosos en l’inventari de béns així com les neteges en els camins que per aquest motiu presenten dificultats de pas.

El nostre compromís el tenen.

8.-Resoldre expedient pendents.

Al darrer pressupost vam presentar una al·legació que no va ser acceptada demanant una partida per millorar el catàleg de camins amb la realització d’investigacions. 

 Al mes de setembre vam participar amb l’actual batle i alguns de regidors de l’equip de govern a una caminada reivindicativa on demanavam un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç al Coll de Síller (veure article)

 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Latest Images

Trending Articles