Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10472

No ha hagut oportunitat de governar

0
0

Diferents ciutadans ens han dir que consideren un error que Alternativa no entri a formar part de l’equip de govern amb Junts i UMP com si realment el resultat electoral ens hagués donat alguna oportunitat de governar i haguéssim renunciat a això

Evidentment ens presentam a les eleccions per governar, peròno a qualsevol preu, sinó sempre partint dels nostres valors com són la transparència i honestedat. I per aquests valors és totalment impossible que no respectem el que vam decidir i fer públic abans de les eleccions; el nostre document de pactes postelectorals. Ja sabem que això no l'habitual en política però per alguna cosa som Alternativa.

 Som l'únic partit que no tira pilotes fora durant les eleccions i que  sempre decideix en assemblea  i anuncia abans de les eleccions amb quins partits estavam disposats a pactar i amb quins no.  Consideram que és el més honests  i transparent amb els elector i sempre l'hem fet així en funció del desenvolupament de la legislatura

- Així abans de les eleccions del 2007 vam decidir i anunciar que no pactariam amb UM-UNPi i PP-UMP. Haviam estat quatre anys fent oposició, des de fora, a la forma de governar d'aquests partits i evidentment vam considerar que seria un absurd governar amb ells. Vam aconseguir un regidor i els partits més votats van ser precisament els que havíem exclòs de qualsevol possibilitat de pacte. Va governar UM-UNPI amb PSOE i PSM (després van ser expulsats de l'equip de govern).No ens arrepentim de no haver format part d'aquell govern.

- A les eleccions del 2011 vam decidir i anunciar que podiam negociar amb qualsevol partit que acceptés  un document de mínims. Vam prendre aquesta decisió  després de conèixer de primera mà com es trobava l'Ajuntament, vam considerar que la seva situació era molt complicada i que calia fer un esforç de feina sense tancar la porta a ningú. A més a més cal tenir en compte el que havia passat a la legislatura; la desaparició d'UM i que PP-UMP haguessin estat a l'oposició facilitava la possibilitat de negociar amb qualsevol partit. Vam negociar amb les dues opcions de govern que va haver: PP i Lliga (el PP no van acceptar el nostre document de mínims) i un pacte progressista de  Lliga-PSOE-PSM-Esquerra i nosaltres (Esquerra Republicana no va aceptar negociar el document que va presentar la Lliga i es van acabar les negociacions). Per tant una vegada més vam estar a l'oposició.

- Abans de les darreres eleccions vam publicar el nostre document de pactes postelectorals. i vam dir molt clarament que no pactariam amb cap partit de dretes; PP, PI, UMP i Tots, perquè cap d'aquests pot garantir un mínim canvi que condueixi a la transformació social i per fer aquesta afirmació ens fonamentavam en  el que havia passat durant la legislatura. Una vegada realitzades les eleccions no va haver nou regidors dels partits progressistes i era clar que els dos partits més votats, Tots i Junts eren els que podien governar.  Tot d'una vàrem negociar amb Junts i aquests es van informar de la seva idea de governar amb UMP, això no va evitar que arribéssim a un ràpid acord per votar a favor de la investidura de Miquel Ángel March com batle. La única possibilitat de governar era arribar a un acord amb Junts i tenir un vot d'altre partit per a la investidura, possibilitat que mai s'ens va presentar. Quan hem comentat a alguns dels ciutadans que ens demanen governar, aquesta possibilitat ens diuen; això és molt complicat... Doncs no tant, és exactament el que hem fet nosaltres amb Junts-UMP.  O sigui no rebutjam  l’oportunitat governar amb Junts, és simplement que aquesta oportunitat mai ha existit com hem comentat.

No tenim cap por al risc d'assumir responsabilitats. A l'oposició hem assumit tots els riscs i responsabilitats possibles; denunciant temes que ningú havia denunciat, formant part activa i crítica de tots els organismes als que hem pogut participar, des d'EMSER a la Junta de Govern, o assumint la realització de mocions quan s'ens ha donat l'oportunitat... I aquesta legislatura continuarem assumint totes les responsabilitats que ens corresponguin i podam, fem el màxim possible però sempre sense trair ni els nostres valors ni la paraula donada. Si un dia podem governar no dubteu que el farem i que com hem fet a l'oposició el farem amb valentia, transparència, participació. honestedat...No sabem fer política d'una altra forma.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10472

Latest Images

Trending Articles