Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10525

L'ecosistema de la Badia

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Aquests dies al facebook, en Pere Josep ens feia la reflexió que teniu a continuació, esperam les vostres reflexions i arguments:

No sóc cap expert però parlo des d'haver vist el que passa des de fa 20 anys. Les platges del Port de Pollença són d'arena artificial; any rere any s'han construït arenals on no n'hi havia tirant arena artificial a sobre de roques i algues, font de neteja i vida, és clar (Siiiiii culpa del turisme de sol i platja en darrera instància si diem-li ''x'') la qüestió es que si se mata l'ecosistema que fa que l'aigua sigui neta i depurada a cop de pala amollant arena any rere any aquí lo que tindrem és un safareig. Potser molts prefereixen anar a la platja a la cala, i molts com que a qui al moll esta ple d'imbècils (com per tot) miren a una altra banda i ni s'hi acosten, però jo no sé si enteneu la gravetat de l'assumpte, i crec que és primordial actuar JA, ni tonteries de cadires ni hòsties, si cada any puc veure com això cada cop està més degradat, si he anat a la platja i he vist com s'ennegreix l'arena i fa pudor per que es podreix (l'arena i allò que hi havia davall), com ja no s'hi passeja un puta peix dins l'aigua i com ja no hi ha roca i alga sinó llimet i .... no se com explicar-ho, aquest és el problema. JO NO VEIG altre problema més important per al municipi que aquest. Contractar un equip de biòlegs o el que sigui per a fer una avaluació i algunes recomanacions, jo que sé, QUALQUE cosa. Si algú veu un problema més greu que u fet que t'estiguis carregant l'ecosistema de tota una badia , per molt que aquestes platges puguin beneficiar a hotelers i segueixin perpetuant el turisme de sol i platja, ens l'estam carregant i això me fot a jo per començar, que dec ser l'únic pollencí que nedo al moll, i a la naturalesa per acabar. fem un pensament i posem aquest problema a la taula de l'ajuntament abans que tingui davant de casa un bassiot de merda, gràcies, ja que en teoria sou els únics que demaneu una participació directa, tot i que no vengui a les assembles per x motius, aquí la teniu, per segon cop.

Com ha comentat un membre de la nostra assemblea aquest és part del problema que te moure arena per fer platges; grans de tamany diferent i densitat diferent als que la natura havia posat al lloc original. Terbolesa, falta de fixació (ja sabeu qe passa a les llevantades)... Les algues canvien si cànvia el substracte qu les soporta, és tot una cadena. Els corrents fan la seva feina i per exemple es colmata la bocana de la Gola..

Té mala ferida i també mal remei, entre Llenaire i la Base sobretot.

Hotel Uyal, Port de Pollença, 1955....FOTOS ANTIGUES DE POLLENÇA


 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10525

Latest Images

Trending Articles