Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

Una setmana per a la investidura.

0
0

Després de pràcticament dues setmanes de negociació i a falta d'una per elegir el batle, el proper dissabte 13, volem comentar una mica la situació.

En primer lloc dir que Miquel Àngel March (Junts Avançam) necessita nou vots per ser elegit batle mentre que a Tomeu Cifre Ochogavía (Tots per Pollença) li és suficient amb el vot dels seus sis regidors. Per tant, i per a la resta de grups, amb una abstenció o votant al candidat propi facilitaria l'elecció de Tomeu Cifre.

Cal apuntar també que al llarg d’aquestes dues setmanes hi ha hagut diferències entre els partits a nivell de transparència. Una vegada més hem comprovat com alguns partits només se’n recorden d'informar als ciutadans quan arriben eleccions. Junts Avançam, Unió Mollera Pollencina i nosaltres hem informat als ciutadans de les nostres reunions. Tots per Pollença, el PI i el Partit Popular pràcticament no han informat de res.

 

ALTERNATIVA PER POLLENÇA

Per la nostra part, vists els resultats electorals i essent fidels al document de pactes postelectorals aprovat per l'assemblea, hi havia molt poques possibilitats per a que poguéssim governar. La única forma seria en forma d’un govern en minoria amb Junts (6+2), aconseguint el suport d'un altre partit, al manco per a la investidura del batle, aquesta possibilitat no s'ha plantejat. Ens hem reunit una vegada amb Junts i una altra amb Junts i Unió Mollera, reunions de les quals vos hem informat al nostre facebook. Després d'una reunió amb Junts, decidírem en assemblea oberta i per consens, fer una sèrie de peticions en temes de participació i transparència per votar a favor de la investidura de Miquel Àngel March. Junts ha acceptat aquestes peticions i només estam a l'espera de la seva signatura per fer-les públiques. Junts també ens ha proposat tasques i funcions concretes de col·laboració amb l'equip de govern que encara s'han de concretar. Per altra part, el passat dijous ens reunírem amb Junts i amb Unió Mollera per parlar dels principis d'acord en els quals han avançat aquests dos partits respecte a les actuacions a la primera línia i a la plaça del Port de Pollença, propostes que ens semblen positives i amb les que trobaran tota la nostra col·laboració per a què surtin el millor possible.

 

JUNTS AVANÇAM

S'han reunit amb tots els partits amb representació i han informat d'aquestes reunions al seu perfil de facebook. La seva intenció és governar amb UMP (6+1) amb qui han mantingut tres reunions, les quals han valorat de forma molt positiva ja que diuen que les bases programàtiques dels programes electorals són similars i compatibles. Han arribat també a un acord sobre les àrees de gestió que desenvoluparia el regidor d'UMP.

 

UNIÓ MOLLERA POLLENCINA.

A l'igual que Junts, s'han reunit amb tots els grups polítics municipals amb representació i han informat d'aquestes reunions al seu facebook. Com reconeixen, les seves negociacions amb Junts estan molt avançades i després de la reunió que tengueren amb nosaltres, han dissipat algunes de les etiquetes que de forma interessada ens volen penjar alguns. Com ja manifestàrem, esperam que finalment es decantin per l’opció de govern amb Junts, la qual estam segurs donarà més estabilitat i serà molt més constructiva i participativa que l’opció encapçalada per Tots.

 

TOTS PER POLLENÇA

No han informat de res sobre les reunions que han tingut amb altres partits. El que si sabem per la premsa és que el seu candidat, en Tomeu Cifre, va anar a un dinar de batles del PP. S'ha oblidat molt ràpidament tant de la transparència i informació als ciutadans, com de la seva candidatura feta per fer feina només per Pollença.

 

PROPOSTA PER LES ILLES

El silenci i la falta de informació  del Pi en referència a les seves reunions d'aquestes setmanes i al respecte a qui donaran o no suport el dia de la investidura, ens sembla insòlit. Si a la valoració de les eleccions digueren que seguirien lluitat pel que estimen, no ens sembla que aquest silenci i indefinició sigui la millor manera de fer-ho.

 

PARTIT POPULAR

Pel seu perfil de facebook, a l'igual que al cas del Pi, no sabem res, però avui la premsa informa que el seu regidor té llibertat per votar el candidat que vulgui i que encara no tenia decidit el seu vot.

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

Latest Images

Trending Articles