Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10604

Batles covards

0
0

Article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Davant l’actitud despòtica i antidemocràtica d’en Bauzà i companyia, durant el conflicte a l’educació, els ciutadans vam cercar el suport i l’ajuda dels nostres representants més propers, els batles. En aquell moment els vam demanar que deixessin, encara que fos temporalment, la seva militància al Partit Popular per a demostrar la seva oposició a la política educativa popular, no el vam aconseguir.  que alguns batles empesos per la pressió ciutadana van fer algun gest de suport al sector educatiu; declaracions a la premsa, abstenció o votació a favor de mocions contra el TIL.... Però quan va arribar l’hora de la veritat i a l'Assemblea de Batles (novembre de 2013) s’havia de votar una moció en suports dels docents, de tots els batles populars, només la batlessa d'Alcúdia, Coloma Terrassa (professora de català), va votar a favor i va complir el seu deure de defensar allò que s'havia aprovat al seu municipi.

Un exemple paradigmàtic de la covardia dels batles populars a aquella assemblea de batles va ser la del batle de Pollença, en Tomeu Cifre, que abans havia fet declaracions contra la política educativa del seu partit i s’havia abstingut i votat a favor al ple municipal, en dues mocions aprovades contra l'aplicació del TIL. A Pollença a més a més el Consell Municipal Escolar també s'havia declarat contrari a l'aplicació del TIL i les retallades en educació... Però a l’hora de la veritat en Tomeu Cifre no va anar a l’assemblea de batles i va preferir amagar-se com un estruç abans que anar a Palma a defensar el que demanàvem els ciutadans al que teòricament representava.

Un any després de l’assemblea de batles, al desembre del 2014, en Tomeu Cifre no va tenir cap problema en ser presentat com candidat del Partit Popular a Pollença entre somriures i abraçades per en Bauzá. Però tot just uns mesos després en Tomeu Cifre va ser imputat i en aplicació del codi ètic del PP ja no podia ser el candidat dels populars, llavors  que vam veure una vegada més al venedor de fum que ja havíem vist abans de l’assemblea de batles; en Bauzá era autoritari altra vegada, ell era un defensor de la llengua, la cultura... I per això en Tomeu Cifre sense deixar el seu carnet del PP es va presentar a les eleccions amb la seva pròpia agrupació d’electors Tots per Pollença presentant-se com víctima d’en Bauzá i dient que la seva prioritat era Pollença... Una vegada enganyats a consciència els ciutadans que es pensaven que votant Tots per Pollença no votaven el Partit Popular i amb la desfeta electoral del Partit Popular, en Tomeu Cifre apareix al dinar de batles populars de la Part Forana demanant el cap d’en Bauzá. Un capítol més d’una història plena de mentides i hipocresia en el que l’únic important és la cadira.
Per la meva part tots aquests batles populars abans submisos i que ara fan guerra de l’arbre a terra tenen el meu menyspreu. Ells són tan responsables com en Bauzà de tot el mal que s’ha fet aquesta legislatura a l’educació pública. No ens van saber representar al seu moment i es van comportar com una guarda de xotets silenciosos i ara no tenen ni la mínima dignitat i integritat personal per assumir la seva responsabilitat.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10604

Latest Images

Trending Articles