Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Convidar per fer bulto

0
0
Els que entenem la política com l’acció col·lectiva en favor del bé comú i la transformació social vivim temps molt difícils. Són temps de mentides, parafernàlies, colorit i molt de soroll mediàtic.  Tots els partits estan immersos en les campanyes electorals, intentant fer creure a la gent que són la millor opció perquè dia 24 fiquem  la seva papereta a la urna.
 
Aquestes setmanes es tuden muntanyes de diners en anuncis a la premsa, cartelleria, pamflets i actes electorals els més vistosos possibles per tal d’enlluernar als possibles votants. També són setmanes de fer creure a la gent que els programes electorals enllaunats -que per cert tots parlen de participació i transparència i han acabat per buidar de contingut aquestes paraules- se compliran i que si no s’han complert en els últims anys ha estat per tal o qual excusa. Tot i que per ara només se n’han publicat tres de programes. Fins aquí arriba la buidor de propostes dels partits del municipi.
 
Però, si tot això no basta per a convèncer als possibles votants, si tota la enginyeria i màrqueting no són suficients, si les cançonetes, programes, tríptics i paraules boniques no porten els vots desitjats... sempre queda el vell i odiós recurs de canviar vots a canvi de regals o sopars, refrigeris, beures... tot i que convidar a un refrigeri no és un fet criticable en si mateix, però si quan sembla que aquestes convidades siguin el principal reclam per fer que la gent vagi als mítings, ja que si no fos així, no ho posarien en lletres tan grosses a tots els cartells. Facem un repàs...
 
Possiblement el partit (si és que se pot dir així a la candidatura personalista de Tomeu Cifre) que més descaradament usa la tàctica del convit és Tots per Pollença. A tots els seus actes deixen ben clar que hi haurà “sopar per als assistents”. Inclús fa un acte per a “les terceres edats” amb una actuació musical i “coques i gelat”.
 
Però no és l’únic. També la coalició Junts Avançam empra aquesta tàctica. Per exemple a la seva trobada “amb els joves” on en el cartell s’explicitava molt clarament que “us convidam a fer un beure”. Però això no és nou. Al seu acte d’inici de campanya ja assenyalaven que “hi haurà un refrigeri per a tothom”.  
El PP tampoc queda curt i fins i tot als seus cartells on anuncien els mítings hi inclouen logotips amb les paraules “en acabar, pa amb oli”. I per facebook també recorden que l’acte final de campanya “conclourà amb un aperitiu per a totes les persones que hi assisteixin”.
 
Els d’Unió Mollera Pollencina tampoc queden curts. Al seu cartell anunciant el míting la paraula més gran, amb lletres majúscules i de color vermell és “fideuá”. Si es mira el cartell un poc d’enfora l’únic que es veu és aquesta paraula.
 
Els únics que no fans ostentació de convidar a res a la gent als seus cartells ni esdeveniments a les xarxes són el PI i Gent per Pollença, que no fan cap míting anunciat.
 
Amb tot, podem comprobar com aquests partits intenten buidar de contingut la política i usen táctiques barroeres com la d’oferir menjar i beure per poder atreure a la gent als seus actes. Suposam que els interessa la gent per fer bulto i sortir a les fotos que gent que els vulgui anar a escoltar per si mateixos.

Tot plegat és de pena.


 

DemàDissabte a les 20:00 us esperam al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença .

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles