Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Les entrevistes del Punt Informatiu

0
0

Ha estat molt interessant poder comparar al PiP com responien els candidats i la nostra candidata a la batlia a les mateixes preguntes.

Davant la qüestió de què entenien per política, pràcticament tots introduïen un element de participació, en el sentit que no sols és cercar el millor pel poble sinó que aquest hi ha de participar. Les excepcions eren en Martí Roca (PI) i en Jaume Torrens (Gent) . La resposta d'en Martí (PI) era coherent amb el que ha demostrat al llarg d'aquests quatre anys: entén la política com a simple gestió i, de fet, afegia que segons ell, a un poble s'han de deixar de banda les ideologies. El que és cert és que els altres dos partits que han governat amb el PI (TOTS&PP) tampoc han demostrat aquesta voluntat de millorar la participació durant la legislatura i el millor exemple seria el de la reforma de la Pescateria.

En Tomeu Cifre (TOTS) parlava de cercar el bé comú mitjançant el debat, la reflexió i la presa de decisions; un joc de paraules que no es correspon amb el que ha demostrat com a batle, posant els seus interessos per davant dels col·lectius i actuant quasi sempre de forma autòritaria (canviant de forma unilateral el model del Festival, de gestió de les platges, pressuposts, reforma de la primera línia del Port de Pollença...) cercant els consens sols quan li era imprescindible. També cal destacar que quan el que s'ha aprovat no ha estat del seu interès no ha fet res per fer-ho cumplir o fins i tot ha actuat en sentit contrari (així ha passat amb pràcticament totes les mocions aprovades des de l'oposició).

N'Andrés Nevado (UMP) deia entendre la política com una cosa col·lectiva i social; en tot cas UMP sempre ha defensat la idea de la política com a simple gestió. Ha utilitzat el mercadeig per aconseguir suposades millores pel Port de Pollença, però tenint en compte sols als seus. Ara parlen de grans inversions al Port però la seva gran aportació proposada als pressuposts (recordam que tenien un pacte amb TOTS&PP&PI va ser destruir un camp de futbet per fer tres pistes de paddel.

La reposta d'en David Alonso (PP) contestant que és el poble qui ha de governar és tan creïble com si ara ens contàs que està a favor dels Països Catalans.

En Jaume Torrens (Gent) també ens dóna una definició bastant aclaridora i preocupant: per ell la política sols és opinar de les coses.

Al meu parer les millor respostes foren les d'en Miquel Àngel March (Tots), que responia amb més paraules i un llenguatge col·loquial, que la política és l'interès per allò públic, un servei a la comunitat pel que tothom hauria de passar. I la de Na Marina (Alternativa), que amb molt poques paraules anava encara més enllà: la política és «una acció col·lectiva per a la transformació social». No sols hi hem d'entrar en qualque moment sinó que la participació ha de ser continuada i per transformar la societat.

Davant la pregunta de com els candidats es definien ideològicament en dues paraules, poques sorpreses. En Martí Roca (PI) amolla una parrafada increïble per no dir res, i en Jaume (Gent) diu que prioritza les persones i el seu entorn, que és el mateix que no respondre. N'Andrés Nevado (UMP) es definia com una persona moderada, i en Tomeu Cifre (Tots) com a liberal i conservador (que ningú es pensi ara que ha tornat progressista de cop). En David (PP) de centre-dreta (tan de centre com n'Aznar). En Miquel Àngel March (Tots) com a persona ecologista (ha estat portaveu del Gob), catalanista/mallorquinista (supòs que allò de mallorquinista és per no semblar massa d'Esquerra i rompre l'equilibri entre partits o una forma de dir que és partidari dels Països Catalans sense molestar a alguns votants del PSOE). Na Marina (Alternativa) va entendre allò de definir-se en dues paraules i va cercar aquelles que millor la defineixen: d'esquerres i feminista.

Davant la pregunta de amb qui no pactarien mai per formar govern, na Marina ja va deixar clar que nosaltres no pactaríem amb la dreta (com ja s'ha fet públic, Alternativa no pactarà amb PP_PI_UMP i Tots). Els ementats partits de dretes pactaran amb qualsevol; Miquel Àngel March (Tots) només posa com a condicions per formar un pacte de govern dos criteris generals, com són la transparència i la participació; paraules que hem vist una i altra vegada aparèixer en campanya i desaparèixer a l'hora d'actuar. En Jaume Torrens (Gent) diu que no pactarà amb ningú que no defensi els drets humans; tenint en compte que aquest va ser el motiu per no acceptar la nostra proposta unitària, allò lògic seria que no ho fes amb ningú, o al menys que expliqués d'una forma concreta i pràctica que suposa això per ell.

Altres «perles» de les entrevistes han estat, per exemple, la resposta d'en Tomeu Cifre (Tots) que deia que la política està mal vista pel desconeixement que en té la gent. Estic d'acord, i hi afegiria que perquè els que ens governen, com ell, no fan cap esforç per donar-la a conèixer i confonen transparència amb publicitat.

En Martí Roca (PI) parla de gestionar amb el màxim consens possible quan ell ha fet tot el contrari.

En David Alonso (PP) parla de gestionar els diners públics amb més cura, fins i tot, que els propis. Tema que no ha demostrat en el compliment dels compromisos que va adoptar per justificar la seva dedicació exclussiva.

En definitiva, ha estat bastant aclaridor poder comparar les distintes entrevistes, però com sempre passa quan hi ha unes eleccions, els ciutadans han d'anar més enllà de la propaganda i valorar el que es diu, amb la trajectoria que han tingut partits i candidats. Com dèiem a les passades eleccions “Fets i no paraules” i en aquest sentit crec que els d'Alternativa per Pollença podem estar ben satisfets.

Joan Cifre


PROPERS ACTES DE CAMPANYA.

 

Demà diumenge 10  serem al mercat de Pollença

Dilluns 11  entrevista a la nostra candidatura a Ràdio Pollença (107.9 FM) a les 19:00 hores, es reemetra a les 13:00 hores el dimarts 12


 


 
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images