Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

PACTES POSTELECTORALS

0
0
Transparència és més que una paraula són fets i els ciutadans abans de votar tenen dret a conèixer amb qui pactarà o no cada candidatura.

L'assemblea d'Alternativa per Pollença, després de debatre-ho hem elaborat un document que recull els acords a què hem arribat respecte els possibles pactes post electorals. En un exercici de transparència que consideram obligat cap als ciutadans volem fer públic aquest document per tal que tot l'electoral sàpiga quin és el posicionament d'Alternativa.

Partint de la idea que el nostre objectiu en política no és governar a qualsevol preu, sinó transformar la societat per fer-la justa, igualitària i lliure, ja deixam clar que no pactarem amb cap partit de dreta (això inclou PP, PI, UMP i Tots), perquè cap d'aquests pot garantir un mínim canvi que condueixi a la transformació social. Però també que no pactarem amb altres només per treure un determinat partit del govern. No ens basta l'etiqueta d'esquerres per pactar, i que a l'hora de la veritat se segueixi amb les velles formes de fer política.

Per tant, amb aquest document volem fer públics els requisits que creim imprescindibles per poder començar qualsevol negociació amb vistes a un possible pacte. Aquests requisits previs, són relatius a les formes, i són els següents:

1.- Assemblearisme:  Els regidors no poden actuar unilateralment. Els partits que conformen l'equip de govern faran una assemblea conjunta mensual, en què els regidors retran comptes de les seves actuacions i es prendran les decisions per les polítiques a desenvolupar.

2.- Austeritat: Cal donar exemple i creim que tres dedicacions exclusives són suficients. Aquestes s'han de repartir en funció de la millor gestió pels ciutadans i no d'interessos personals o partidistes. Els sous actuals són més que suficients i no s'han d'incrementar al llarg de la legislatura.

3.- Coordinació: Un equip de govern ha d'estar cohesionat i les actuacions han de respondre a un projecte d'acció municipal consensuat, oblidant els partidismes i no convertint les regidories en àrees estanques.

4-Transparència: En tots els casos i a tots els nivells: informació pública i difusió de tot allò relacionat amb l'activitat institucional (acords de ple, juntes de govern, convocatòries...), i molt especialment amb l'econòmica (auditories, publicació dels béns patrimonials i ingressos dels càrrecs públics...).

5- Participació ciutadana i democràcia directa: Canviar el reglament de participació ciutadana per fer possible òrgans i mecanismes que assegurin la democràcia directa.

Si aquestes condicions no es donen, no creiem que valgui la pena intentar negociar res, perquè estaria abocat al fracàs i en segons quines condicions estar a l'oposició pot ser més productiu i efectiu pel nostre objectiu estratègic que és transformar, i no només gestionar.

Si es donen, podríem començar les converses de cara a un possible pacte, en base a qüestions programàtiques i partint dels nostres eixos ideològics que són: la participació i democràcia directa, la igualtat i justícia social, la sostenibilitat i defensa del territori, l'economia social i el cooperativisme, i la defensa de la nostra identitat cultural.


Demà us esperam a  la Plaça dels Seglars a les 19:00h: Xerrades, ludoteca, barra solidària amb les encausades, sopar comunitari i música. Hem fet molta feina a l'Ajuntament i fem feina al carrer. T'esperam.

 

VINE A CONÈIXER LA NOSTRA CANDIDATURA FENT FEINA
 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Latest Images

Trending Articles