Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

0
0

Les eleccions no han aturat la nostra feina; avui a les 19:00 h us esperam a la plaça dels Seglars al homenatge als republicans i si parlam de feina institucional  hem presentat al·legacions  demanant que no es faci la modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer, a proposta del PP-PI i amb el suport d'UMP. A Alternativa demanam que es mantinguin al Catàleg els edificis situats a primera línia del Port de Pollença, tal com havia aprovat el ple en octubre de 2014 (No deixem els interessos d'uns pocs destrueixen el passats i hipotequin el futur)

La modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer es fonamenta exclusivament en un informe de l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer, elaborat el 5 de novembre de 2014, una vegada que ja s'havien resolt les al·legacions. Al citat informe l'arquitecte indicava que amb la catolagació d'una sèrie d'edificis situats a primera línia del Port Pollença, al Passeig Colom i Voramar, com Can Qués, Can Morató, Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores, podien generar una limitació singular d'aprofitament susceptible de ser objecte d'indemnització a favor dels propietaris afectats (prèvia l'oportuna tramitació de la sol·licitud de responsabilitat patrimonial).

Hem de remarcar la nostra nul·la confiança en la feina objectiva de l'arquitecte municipal, en Rafael Balaguer i que al seu informe utilitza una sentència que no és l'única existent en aquest tema. L'edificabilitat que atorgava el Pla General, una vegada exhaurit el termini de vuit anys per desenvolupar-lo, no es pot al·legar com un dret adquirit si no hi ha llicències concedides en vigor, i aquest no és el cas. A més, no ens consta que s'hagi seguit el mateix criteri que s'ha seguit amb els esmentats edificis de primera línia del Port de Pollença a tots els que es trobin en una situació similar al catàleg.

La modificació aprovada incompleix les deficiències denunciades per part dels serveis tècnics del departament de Patrimoni del Consell que a l'aprovació del catàleg a la passada legislatura deien: "s'haurà de revisar també l'arquitectura turística i hotelera. A tall d'exemple alguns dels elements que s'haurien de tenir en compte per a la seva inclusió en el catàleg són els situats al Passeig de Colom i Passeig de Voramar del Port de Pollença on encara resten exemples d'arquitectura de segona residència en primera línia de mar, totes elles mostres significatives de l'arquitectura regionalista..."

Igualment la modificació incompleix l'acord de ple d'octubre del 2011, al qual  l'Ajuntament es va comprometre a utilitzar tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés.

La protecció d'edificis amb valor patrimonial és una obligació marcada per la Llei de Patrimoni 12/1998 cap als ajuntaments i cal protegir-los. S'ha de mantenir al Catàleg de Patrimoni els edificis situats a primera línia del Port Pollença: Can Qués Can Morató,  Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores. No deixem quel patrimoni sigui un record.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Latest Images

Trending Articles


Inuyasha: Inuyasha - Cap. 35: El veritable amo de la gran espasa


La profecia d'Avinyó: La profecia d'Avinyó - capítol 3


Fish&Chips: Fish&Chips - capítol 85


Dimonis de plastilina


LANCESTER - AL JAROODI GIFTS & NOVELTIES LLC


SÍL·LABES TRAVADES, DIRECTES I INVERSES


Per: Joel


BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA


Bob, el manetes: Bob, el manetes - Cap. 89: La traginada del Pansit


Miranda: Vacances