Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Dia forestal mundial. Estupor i vergonya aliena

0
0

Estupor i vergonya aliena és el que hem sentit quan hem vist a la pàgina i perfil de propaganda municipal a tres membres de l'equip de govern acompanyant a nins per replantar arbres a la via de circumval·lació del Port de Pollença per celebrar el dia forestal mundial. Aquest acte electoralista ha estat perpretat pels mateixos que han deixat morir la majoria dels arbres i plantes que es van sembrar al parc periurbà de la Gola (veure reforestació abandonada). Al mateix temps ahir el GOB feia pública les seves denúncies a la companyia Barceló, davant de la Conselleria i l'Ajuntament, que ha arrasat un figueral a Formentor. 


 Al mes de novembre vam denunciar l'abandonament del que hauria de ser el parc periurbà de la zona humida de la Gola  i vam demanar la seva recuperació. Un parc al que es va realitzar un projecte de restauració forestal, al principi d'aquesta legislatura a l'octubre del 2011,  finançat per l'Obra Social de la Caixa amb 18.000 euros . Es van sembrar 2000 arbres i plantes (pins, alzines, àlbers, garballó, romaní i xiprers)   que l'Ajuntament ha deixat morir en la seva majoria

Ara hem assistit amb estupor i vergonya aliena a la difusió electoralista d'un acte en el que el batle, en Tomeu Cifre (PP), la regidora del Port, Francisca Cerdà (PP) i la regidora d'educació, Marilén Capllonch(PI) acompanyaven a un grup de nins per replantar arbres a la via de circumval·lació del Port de Pollença. Si ja és de per si reprovable que els polítics utilitzin nins per fer propaganda electoralista més encara l'és que aquest equip de govern faci aquest acte no massa enfora del mateix lloc on han deixat morir més de mil arbres.

Ahir també el GOB va fer públiques les seves denúncies a la Conselleria de Medi Ambient i a l'Ajuntament de Pollença després d'haver detectat un important moviment de terres i roques a la parcel·la 211 del polígon 9 de Pollença (Formentor), amb supressió del figueral existent. (veure nota de premsa del GOB)

La zona afectada és Espai Natural Protegit, situada al Paratge natural de la Serra de Tramuntana i  havia esdevingut un dels llocs de referència pels amants de l'ornitologia i tot que l'espai afecta pel moviment de terres no és ZEPA, si que és LIC, i el figueral i camps de cultiu presents (voltants de les Cases Velles de Formentor) són un lloc d'aturada, alimentació i repòs de multitud d'espècies d'aus i petits aucells passeriformes que utilitzen la zona, sobretot en l'època de la migració prenupcial (tornada des d'Àfrica-quarters d'hivernada- als quarters de cria més al nord).

Ara veurem que fan PP&PI, enfrontar-se al grup Barceló no és tan fàcil com fer-se fotografies amb nins replantant arbres.

Foto del GOB

 


 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles