Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Placa, pescateria... (precs i preguntes)

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

 Precs, preguntes que vam realitzar al darrer ple i respostes.

- En compliment de la moció aprovada al darrer ple demanam la retirada de la placa dedicada a Jaume Matas a la Plaça dels Seglars, placa posada amb motiu de les obres de prolongació de l’escalonada del Calvari (maig 1999)

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP); es farà quan es pugui garantir que resti curiós

Com sabeu al ple de gener vam aprovar per unanimitat eliminar les plaques amb noms de polítics corruptes . En aquell moment pensavam que la moció només afectava a la placa de la Plaça Major dedicada a Jaume Matas però una recent poda ha deixat al descobert la placa indicada que esperam es retiri en breu. A més recordam que encara tenim les  plaques d'en  Jaume Matas Centre al  de Salut del Moll i al col·legi Port de Pollença que l'Ajuntament ha de demanar retirar a les conselleries corresponents

- Demanam iniciar el concurs d'idees de la pescateria des del principi partint del procés de participació ciutadana que va aprovar el ple de l'Ajuntament.

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP); el procés ja es troba a la darrera fase d'adjudicació amb la petició d'un informe complementari d'clariment al jurat tècnic. Serà debatut i millorat amb tota la participació que s'hagi de fer. No hi ha una partida d'execució de l'edifici de la pescateria al pressupost del 2015. Després de 20 anys no hi ha cap pressa.

Com us vam informar a la mesa de contractació vam demanar informació complementària sobre l'informe presentat pel jurat; caldria un informe explicant com el jurat ha arribat a les puntuacions finals dels projectes i un informe confirmant que no s'han d'excloure de la valoració les propostes que incompleixen el Pla Especial Centre Històric. Tot el procés en torn a la pescateria ha estat un despropòsit i a Alternativa per Pollença (A) consideram que cal iniciar el concurs d'idees des del principi partint del procés de participació ciutadana que va aprovar el ple de l'Ajuntament (veure article).

- Demanam que l’Ajuntament s’informi i ens informi de les possibles immobles que hagi pugui registrar el bisbat utilitzatn els mecanismes legal que va introduir el govern d’Aznar a la llei hipotecària.

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP); no ho sap, no ha hagut temps d'anar al registre

Esperam que abans del darrer ple trobi temps per cercar aquesta informació. Ens preocupa que el bisbat a l'igual que ha fet a altres pobles pugui haver registrar com seus immobles que no ho són.

- A pesar de que Pollença no és Zona de Gran Afluència Turística del 30 d’octubre al 15 de març, hi ha un negoci de més de 300 mts, el que seria l'antic Syp al costat del polígon que segueix obrint diumenges i festius. S'ha fet des de l'Ajuntament alguna gestió per evitar aquest incompliment de la llei?

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP); Sí se va tenir una queixa i s'ha passat a Comerç.

La llei ha de ser igual per a tothom.

 - Fa uns mesos el batle va dir a aquest ple que l'empresa Virtual Think Comunicación, contractada com intermediària per contractar publicitat a la premsa, sortia més econòmica que contractar-la directament. Quines dades objectives pot aportar el batle per sostenir aquesta informació? Aquesta empresa també s'ha encarregat del merchandansing de la Fira del Vi? Quina ha estat la facturació d'aquesta empresa a l'Ajuntament al 2014? Ens pot donat ja el regidor la xifra del cost de la Fira del Vi?

Resposta del batle, Tomeu Cifre (PP); Mirarem de tenir-ho. Es més assequible quan es contracta legalment el té contrastat igual que al Festival de que surt bé de cost. La Fira del Vi no arriba al 20.000 euros.

Ja que les preguntes es presenten per escrit ens agradarien respostes més concrets i documentades. Pensam que no és tan complica presentar un document amb les despeses exactes de la Fira del Vi i altre demostrant l'estalvi que el batle diu tenir contrastat.

L'Ara Balears va informar (article) que Virtual Think Comunicación havia oferit
a revistes locals que formen part de la Premsa Forana una entrevista amb Bauzá i que sinó interessava podia facilitar una entrevista prefabricada en format publicitari (s’entén que pagant). Aquesta empresa sembla que només fa feines encomanades per administracions governades pel Partit Popular. I a Pollença per exemple a la seva pàgina web apareix merchandansing de la Fira del Vi. També cal dir que el PP&PI aquesta legislatura han deixat de contractar publicitat directa a la premsa per utilitzar Virtual Think com intermediari.

Quan vam fer pública la valoració del concurs, el Punt Informatiu va titular la notícia " Alternativa cola la valoració del concurs de la peixateria". Volem aclarir que no van "colar" res, vam informar i criticar. La valoració del concurs de la peixateria ja havia estat publicada a la pàgina web municipal, això sí havia que cercar-la i és que com denunciam continuament la pàgina web municipal a l'igual que el facebbok institucionals estan pensats més com mitjans de propaganda que com mitjans d'informació pública. 

El projecte més valorats pel Jurat ha estat Macellum (4,70 punts (al nostre perfil de facebook teniu més fotografies dels projectes)

MACELLUM

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Latest Images