Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Sícilia sense morts (o les declaracions en seu judicial de Rodrigo de Santos)

0
0

La setmana passada vàrem conèixer les declaracions que ha fet Rodrigo de Santos davant el jutge Castro. És un relat demolidor, fet per una persona que estava dins el "nucli dur" de decisions d'aquella època. A la vista del que detalla de Santos s'expliquen i entenen moltes coses. Tot plegat converteix en molt verosímil el que diu. Entre altres coses de Santos afirma que: 

1) Es cobraven comissions del 3% "generalitzades" en favor del PP a canvi d'atorgar projectes i obres públiques de quantia superior a 500.000 €.

2) Fernando Areal, gerent del PP i cunyat de Matas, era el "cobrador" de les comissions.

3) Comissió de 9 milions d'€ en favor del PP a canvi d'atorgar contracte de construir Son Espases. La va pagar OHL, de Villar Mir, i va resultar inicialment adjudicatari malgrat havia presentat oferta 200 milions més cara (els ciutadans, a pagar).

4) Consultores (Global PM) "afins" al PP i a JM Rodríguez que feien valoracions de les ofertes dels concursos perquè guanyàs "qui havia de guanyar", o sigui, qui havia pagat la comissió al PP.

5) Impuls de l'urbanització de Ses Fontanelles amb comissions per finançar el PP.

Miquel Ramis, diputat al Congrés del PP i impulsor en el passat de la urbanització de Ses Fontanelles, no ha torbat ni un minut a recordar que de Santos és un "delinqüent". Ramis, però, no ha volgut explicar quines varen ser les seves "gestions" per aconseguir urbanitzar la darrera zona humida de Palma. Insistirem. 

6) Manipulació pel PP de la ubicació, les ofertes, i l'adjudicació de les obres del Palau de Congressos, en connivència amb poders fàctics locals.

I a tot això s'ha de juntar al finançament il·legal de la seu del PP (on passa els dies JM Rodríguez), l'eliminació de projectes d'habitatges socials a Son Busquets en favor de projectes especulatius...a canvi de comissions al PP, el Palma Arena, l'obra absurda del METRO (m'imagin que a Mabel Cabrer, consellera den Matas i del Metro, li deu haver pujat un bon "caloret" a la vista de tot el que surt en relació a Son Espases i els paral·lelismes i coincidències amb les obres del Metro, com la consultora Global PM), etc, etc. i etc.

En definitiva, de Santos relata una autèntica MÀFIA organitzada i estructurada pel PP, per obtenir finançament il·legal a costa de l'interès general. 

JR BAUZÁ, i la seva portaveu Marga Prohens, varen estar una setmana negant i posant en qüestió tota aquesta corrupció. Però finalment, davant les creixents evidències, BAUZÁ va haver de reconèixer que "si estas manifestaciones son verdad me causan absoluta repugnancia".

En fi, que s'investigui, donin TOTS explicacions públiques, se depurin responsabilitats penals i polítiques, i se REPARI el mal causat tornant els doblers públics defraudats.

I vulgui o no vulgui Bauzá, el PP, el partit que ell presideix, és responsable subsidiariament dels actes dels seus càrrecs i membres. Per això, el PP i Bauzá haurien de respondre, i si pertoca, reparar el mal causat per la seva corrupció. Als ciutadans ens serveix de ben poc que a Bauzá "li repugni" el 3% del PP, el que volem i necessitam és que ens tornin els doblers 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles