Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Els Gegants Reis Mags encapçalen la cavalcada de Reis.

0
0

Ahir a la nit els Gegants Reis Mags tornaren a encapçalar la Cavalcada de Reis de Maó. Eren poc abans de les set de la nit quan les tres figures gegantines, una dotzema de portadors de gegants de la Colla de Geganters de Maó i fins i tot un grup de geganters vestits “de carta a les Magestats de Orient” ja estaven a baixamar, baix el Parc Rotxina, esperant per a l’inici de la desfilada més màgica de l’any.

La historia de la comparsa dels Gegants Reis Mags de Maó us la narràvem en un article anterior, podent recordar en tot cas que ja ni estaven d’estrenu ni constituïen novetat, però la constant durant els quinze o vint minuts en que varen estar els gegants plantats al parc esperant per a la sortida, serien una cua de fillets que esperaven per a fer-se la fotografia amb els gegants. Pot ser tal vegada un motiu el que són unes figures que tot i no ser novetat sols es poden veure al carrer un dia en l’any.

Un cop amb les majestats arribades a port i fetes les obligades benvingudes per part de les autoritats, poc passades les set de la tarda tota la comitiva començaria la pujada a dalt Maó. Fa poc professional haver de dir que ni tan sols vàrem veure cap carrossa de la desfilada, tot i que les valoracions que després vàrem poder sentir eren més que positives, però aquesta mena d’actes són així; al anar els geganters encapçalant la desfilada no estarien en altres llocs d’aquesta. Cas similar és el de les majestats d’Orient que des de les seves carrosses sols vàrem poder veure així d’enfora unes figures molt grans que eren ells!.

Els Gegants Reis Mags encapçalant la Cavalcada de Reis de Maó 2015.

La pujada a dalt Maó va ser tan multitudinària com cada any, pot ser fins i tot més, donat que la climatologia en absolut ens recordava aquelles cavalcades de reis viscudes amb gelada, pluisquella i fins i tot tramuntana.

Els gegants van ballar en tot moment amb la Banda de Música de Maó, dirigida pel mestre Miquel LLarío. Els temes populars d’estiu com l’Amparito Roca o el Paquito el Chocolatero en la nit d’ahir cedirien el lloc temes nadalencs adaptats per a banda.

La Cavalcada de Reis seria perfecte, sortida puntual (de no ser així als més petits se lis faria tard), gens de fred i una durada que faria que poc passades les vuit de la nit la comitiva ja hagués puixat dalt Maó, les majestats fet els parlaments des de els mateixos balcons de l’Ajuntament i amb la desfilada de la il·lusió ja cap a entoixar fins a l’any següent.

Els Gegants Reis Mags encapçalant la Cavalcada de Reis de Maó 2015.

Els Gegants Reis Mags encapçalant la Cavalcada de Reis de Maó 2015.

Aquestes festes són així. Per la part que ens toca als geganters comentàvem com la comparsa dels tres Reis Mags Gegants que ens portaria dos anys de feina als tallers de la colla http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/ seria per a sortir un cop en l’any i durant menys de dues hores. Però la nit de reis ho ben val, per les tres personalitats que venen de tan lluny per a repartir il·lusions a una petita ciutat del mediterrani de la que mai en la història s’han oblidat; pels fillets de la ciutat que esperen a les baranes del Parc Rotxina, dant la peixateria o as mateix Pla de la Parròquia la arribada d’aquells tres reis fantàstics i misteriosos i per part nostre, per que ens agrada el que fem. Ens agrada trobar-nos a les sis a s’Ajuntament per a vestirnos de patge, estrènyer-nos les faixes, baixar els gegants a la plaça i ballar amb ells encara que sigui just una hora.

Com els geganters sóm principalment un grup d’amics que ens ho passem be fent-ho passar be, un cop amb els gegants ja entoixats a la seu de la entitat traurien el pastís de Reis i els refrescs per a fer una picadeta. Seria també el moment en que la presidenta de la entitat, Magdalena Fullana, començaria a programar amb els geganters per aquest dissabte vinent, en que en Tomeu i na Guida aniran al Pla de la Parròquia per a explicar-nos a tots els fets que propiciarien la conquesta de Menorca per les armer cristianes fa poc més de set segles. Estem comentant que la mateixa setmana que acabem les festes de Nadal comencem ja amb els actes de la Diada de Sant Antoni, Patró de Menorca, actes que des de aquest mateix medi us anirem narrant.

http://www.gegantsmao.menorca.es/ 

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

https://www.youtube.com/gegantsmao

http://ca.wikipedia.org/wiki/Gegants_de_Ma%C3%B3

 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Latest Images