Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Valoració i informació sobre el Cinema Capitol

0
0
Com vam comentar ahir després de la sentència en referència a Villa Cortina cal analitzar les implicacions econòmiques de la sentència abans de fer la compra del Cinema Capitol.   Als enllaços podeu consultar els informes municipal sobre el mateix.
 
 
Aquesta és la nota de premsa que va l'Ajuntament: 

 L’adquisició de l’immoble costarà 850.000 euros. Actualment, la propietat és de la família Salas Pons, hereus de Rafel Salas Llompart pollencí i pioner a la indústria cinematogràfica a les Illes Balears.

L’antic cinema té al voltant de 460 butaques distribuïdes 260 en platea i 200 en amfiteatre, amb una superfície útil d’uns 230 metres quadrats. Aquesta capacitat es pot modificar amb la configuració de les butaques més o menys denses, això dóna l’oportunitat de gaudir d’una sala complementària a la del pati del claustre de Sant Domingo.

L’objectiu és transformar l’antic cinema en un nou equipament cultural de gestió pública en el centre neuràlgic del poble per donar sortida a l’important nombre d’activitats culturals des de teatre, cinema, música que tenen lloc a Pollença. Actualment, l’ajuntament té una manca d’espais coberts per desenvolupar aquest tipus d’activitats.

La Plaça Major és el cor del centre històric de Pollença, on s’articulen els usos col·lectius més significatius. La Parròquia, Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença i el Club Pollença són els espais d’ús no residencial que donen característiques de centralitat a la plaça. A aquests immobles, s’hi sumarà l’antic edifici de la peixateria una vegada reformat.

Breu història del cinema a Pollença

L’any 1944, Guillem Cifre Seguí Casset va començar a construir el cinema Capítol i va començar a emetre pel·lícules fins l’any 1947. Aquest anys, Rafel Salas Vilanova Sergent va adquirir el Capítol. A partir d’aquesta data va començar a crear una autèntica xarxa de cinemes arreu de l’Illa convertint-se en l’empresari més fort del sector de la distribució de les balears.

Rafel Sales ja havia obert un cinema al carrer Alcúdia, a Pollença, l’any 1927: El Saló Modern, el qual s’ha considerar el primer local obert explícitament com a cinema i no com a teatre. La seva capacitat era de 500 persones, molt superior a la resta de sales existents.

El cine Capítol es va tancar a començament de segle, amb projecte quasi bé ininterrompudes des dels seus inicis.

Informació a TV URXELLA sobre al vot favorable d'Alternativa per Pollença en relació a les propostes de compres de diversos immobles de Pollença en el passat Ple extraordinari de desembre.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Latest Images