Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10613

Maria de Natzaret no va fer cap miracle, segons els Evangelis.

0
0

  

               Na Maria de Natzaret no va fer cap miracle, segons els Evangelis.

        Preàmbul.

     Un hom podria pensar que fer crítica a la dogmàtica cristiana és ésser poc respectuós amb els creients cristians, però erraria. Allò que importa és posar de relleu que les Esglésies cristianes són poderosíssimes organitzacions totalitàries que pretenen el control moral i intel·lectual global; i que l'Església catòlica actual continua essent reaccionària, mistificadora i misògina, pitjor que les Esglésies reformades. I que, actualment, es dóna una "santa aliança" entre les Esglésies i els poders neocons (neoliberals).

      Aquest modest article pretén posar de manifest que el Goliat catòlic disposa d'una ridícula cuirassa de suro (els apologistes cristians s'esgoten en l'intent de fer raonables els disbarats del dogma).

     La guerra ideològica no ha acabat. Convé estar ben desperts, jo crec.

    Fins aquí el preàmbul.

     Un punt essencial del dogma cristià és el que afirma que una noia jueva, de nom Maria, fou prenyada per Déu i que el seu fill, amb el nom de Jesús, és el fill de Déu i Déu mateix alhora. L'Església catòlica del culte a Maria Puríssima i a Maria mare de Déu en un eix central de la seva dogmàtica.  

     Però, per desgràcia dels apologistes cristians, ni els Evangelis ni la resta de llibres del Nou Testament diuen ben poca cosa de Na Maria de Natzaret, i allò que diuen no fa referència a cap fet extraordinari (Bé, el part de Na Maria fou un pel estrambòtic, però no deixava de ser un part corrent. Per altra banda,  el fet que uns pastors i uns suposats reis mags anessin a adorar  un nadó a Betlem no es pot atribuir a Na Maria).

     Sembla estrany, però, segons els Evangelis aquesta Maria de Natzaret, una vegada passat el capítol del naixement de Jesús, té un protagonisme insignificant. Na Maria no fa cap miracle, no cura malalts, ni ressuscita morts, ni treu el dimoni de persones possesses. Sens dubte, Na Maria té un particular protagonisme al capítol de les noces de Canà, però el miracle de convertir l'aigua en vi el va fer Jesús; Maria es limita a acompanyar a Jesús i a indicar-li que falta vi. Com si cregués que el seu fill pogués fer el miracle (Per cert, estranyament, En Josep, el marit de Na Maria, no és present al casament. Bé, ni a cap altre capítol dels Evangelis).

    La cosa queda així: Si quan era viva Na Maria de Natzaret no va fer cap miracle, a què ve suposar que els farà de morta?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10613

Latest Images

Trending Articles