Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Divendres presentam dos llibres amb els Oblidats

0
0
us convidam a la presentació dels dos darrers llibres amb participació del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats. La presentació serà divendres dia 12 de desembre a les 20h a Can Llobera (plaça Vella de Pollença).

Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporànea. Que hi podem trobar en aquest llibre? Tota una sèrie d’articles sobre la història del moviment obrer i llibertari de Mallorca, agrupats en capítols com Dones, feminismes i anarquismes; La Cultura, l’Educació i les Solidaritats llibertàries; Revoltes, protestes i acció directa, L’anarcosindicalisme i les seves practiques; Cultura política i pràctiques ideològiques. Uns capítols que conten la història dels dissidents, la història robada, la que no surt als llibres, la d’aquells homes i dones que s’organitzaren, que lluitaren, que intentaren viure una vida millor i, sobretot, crear un futur millor. Unes històries que foren recuperades a les pàgines del periòdic Cultura Obrera en la seva darrera època i que mereixien ser agrupades i posades a l’abast de qui les vulgui llegir o rellegir.

Tras las barricadas de Barcelona, d'Axel Österberg. L'autor(Vagnhärad,1911-Estocolm, 1968)va serun escriptor,periodista,traductor iagitadord'ideesanarcosindicalistes.Peratzarestrobà a Barcelonael 19 de juliolde 1936 i fou testimoniexcepcionalde la resistènciapopular contral'alçamentmilitar. Tras las barricadas de Barcelona-BakomBarcelonesbarrikader-ésun texturgentsobre la revolucióllibertàriaa Barcelona, que va ser escrit el 1936 i és per primera vegada traduït al castellà.Estractad'unreportatgemés qued'una anàlisisobre els fets.Éstambépropaganda.Propagandaper a la causaanarcosindicalistai la causadel poblecatalà.Estractatambé deltestimonid'unapersona quecreu quel'anheladarevoluciósocialha triomfati queencaraoptimistala construcció de lanovasocietat delfutur. Aquesta ediciócomprèn a mésunsarticles queAxelÖsterbergva escriure per aldiariArbetareniStorm, quenosón recollitsen el llibre original.

Us hi esperam.
Salut
 
 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Latest Images

Trending Articles