Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Focs artificials i noces a un BIC tancat al públic

0
0

A l’agost del 2013 ja vam denunciar com la Fortalesa s’havia convertit en un Bñe d’interés Cultural per “VIPs” quan el vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez va visitar el rodatge d'una  pel•lícula alemanya (veure article) . I aquest darrer mes hem vist dos exemples més d’aquesta utilització regular de la Fortalesa per actes “exclussius”

Aquesta setmana hem sabut per un article de la revista de Hola que es farà el casament del jugador de bàsquet Rudy Fernández a la Fortalesa de Pollença. I el que és encara més grue fa unes setmanes un ciutadà ens va fer arribar la informació de que havia hagut focs artificials entre el 18 i 19 d’octubre durant 15 minuts a la Fortalesa. Vam consultar el tema a l’Ajuntament i ens van informar que se les havia comunicat que a la Fortalesa tendria lloc un casament i hi hauria focs d'artifici i que vam comprovar que es disposés de la documentació preceptiva (comunicació a delegació de Govern, assegurança, dades de l'empresa pirotècnica, inscripció...). A més, es van mantenir en contactes amb la Conselleria de Medi Ambient qui, assabentada del fet, respongué que, per “estar fora de temporada de risc d'incendi no calia autorització expressa i, tot i no ser preceptiva, van agrair la comunicació atès la proximitat a zona forestal.”. Consideram que és una vergonya que es donés permís a aquests focs artificials privats posant en perill d’incendi una zona de la Xarxa Natura 2000 on hi ha a més a més dormiten moltes aus. pirotècnia d'us privat fan que passin aquestes animalades.

  Fa quinze anys que cap govern ha estat capaç de fer complir la  Llei del Patrimoni Històric de les Illes Balears que regula que els Bens d'Interés Cultural s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats.( article 34) Un Bé d'Interès Cultural és de domini públic, o sigui un particular pot ser propietari d'un BIC però té una sèrie d'obligacions en favor del la col·lectivitat  com és la de faciltiar aquestes visites.

Com es pot justificar l’incompliment de la llei i l'impediment de l'accés als ciutadans a la Fortalesa  a la vegada que s'hi organitzen esdeveniments d'alta volada?

Ja seria hora de que l'Ajuntament fes alguna cosa pel compliment de la Llei a dos llocs tan emblemàtics com són la Fortalesa i el Castell del Rei.

 Al setembre del 2007, es va rebutjar la nostra   moció demanant garantir que es puguin dur a terme visites regulades al Castell del Rei  i a la Fortalesa d'Albercuix  La moció va ser rebutjada.

Al ple de maig del 2009 es va rebutjar la nostra  moció que volia instar a la Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni  a que acordés els convenis d'usos amb els propietaris dels BICs en aquest moment inaccessibles, i  aprovés un règim de visites d'acord amb la normativa vigent. 

 Article a l'Ara Balears. La Fortalesa es va construir durant el s. XVII per defensar la badia dels atacs corsaris. / BALEARIC PROPERTIES


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Latest Images