Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Victòria proteccionista

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

A Alternativa per Pollença celebram la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la sentència del TSJIB que fixava una indemnització 1.600.000 euros per la declaració d'Anei de tres parcel·les a es Vilà de Pollença. La Sentència avala la protecció impulsada a l’anterior govern a través de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible.

Al 2006 a l’exposició pública de la modificació del Pla Parcial de la urbanització del Vilar vam demanar la desclassificació per complet del sol urbà de la muntanya (veure article). Al 2008 vam demanar a l’Ajuntament abans de l’aprovació de la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les Illes Balears,  que s’ampliés la zona d’ ANEI. (veure article). És clar que al segle XXI no té cap sentit continuar amb la destrucció del nostre paisatge, ja tenim suficient amb les aberracions que s’han fet al Vilà, la Font, Gotmar, Formentor...

Queda clar que a pesar de les continuades declaracions del govern i del nostre batle del Partit Popular  la petició d'indemnitzacions davant de la protecció del patrimoni comú no sempre surten tal i com demanden els promotors. No fa res el batle va utilitzar aquest argument per justificar la no inclusió de Can Franc al catàleg de patrimoni, una argumentació que no s’ha fonamentat en cap informe judíric, però si en un informe de l’arquitecte municipal en Rafel Balaguer.  I fa uns dies també vam veure a la premsa com els que volen destruir la zona humida de l’Ullal agitaven el fantasma de les indemnitzacions, curiosament també hi ha un informe del l’arquitecte Rafael Balaguer qüestionant els valors naturals de la zona. Es veu que pel preu d’un arquitecte tenim un jurista i un expert en medi ambient.

Una cosa és que una desclassificació pugui donar lloc a indemnitzacions i altra cosa és que es vulgui aprofitar per fer un “pelotasso” com era el cas. Una despesa en urbanitzar de 159.861,32 euros per part del promotor no pot donat dret a una indemnització de 1.600.000 € . S’han d’indemnitzar les despeses generades no una suposada expectativa de negoci.

El nostre futur passa per la protecció del nostre patrimoni natural i històric no per la política regressiva, destructiva  PPaleolìtica.  

Foto i article  (diari Balears)

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Latest Images