Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10542

Els responsables han de pagar

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Com sabeu al darrer ple es va aprovar amb 11 vots a favor dels grups municipals d'Alternativa per Pollença, PI, PSOE i MES, 5 abstencions (PP i Unió Mollera Pollençina, el regidor en David Alonso va abandonar el ple durant la votació) la nostra moció en torn al conflicte d'educació, ni tan sols el PP va votar en contra. (veure article  Negociar, cessar i compensar)

Ahir aprofitant la presència de la consellera d'educació li vam fer arribar personalment aquest acord que va rebre dient que el llegiria amb atenció. Igualment se li van apropar docents per demanar-li que es reuneixi d'una vegada amb l'assemblea de docents, al que va respondre que venia a inaugurar i no a parlar de reunions

Fa unes setmanes tots els centres educatius públics de Pollença han tornat als projectes lingüístics anteriors al TIL. Enhorabona a tothom. Ara que la justícia ha deixat en evidència l'executiu de José Ramón Bauzá, no podem més que lamentar que les famoses “autopistes de l’educació” promeses pel president Bauzá hagin acabat essent camins de carros, i que el consens hagi derivat en autoritarisme i prepotència, amb la mentida com a principal estendard. Ens sembla una enorme irresponsabilitat que durant aquesta legislatura s’hagi jugat amb l’educació sense tenir en compte l’opinió dels experts.

La senyora Riera, en prendre possessió del seu nou càrrec, va apel·lar a la responsabilitat de la comunitat educativa. És el govern del PP, però, qui ara, havent rebut la galtada de la justícia, ha d’assumir la responsabilitat pel desgavell creat a les aules durant aquesta legislatura i que s’agreuja encara més amb l’entrada en vigor de la nova llei educativa estatal (la LOMQE). Ara esperam que les paraules de la consellera es traduesquin en fets.

Esperam que la consellera es llegeixi de bons i de veres la moció a la qual ni els seus companys del PP de Pollença es van oposar i compleixi els acords de la mateixa: reprengui les negociacions amb el comitè de vaga amb l'objectiu d'arribar a acords per poder desconvocar la vaga, cessi dels seus càrrecs al Director General de Planificació i Infrastructures, Bartomeu Isern i a la Directora General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà i es faci càrrec de les despeses que la suspensió del TIL pot ocasionar en aquells centres que ho necessitin (ja sigui en canvi de llibres de text o en readequació de les plantilles per poder recuperar els programes de seccions europees si així ho decideixen els centres).  

 La comunitat educativa ha derrotat la prepotència d’un Govern però aquest ha provocat una trencadissa educativa sense precedents amb  una política caracteritzada per les retallades, la manca de diàleg real i sincer i el menyspreu a la comunitat educativa. Una trencadissa educativa que el Govern ha de pagar. 

 

El Ple .x. (punt per punt).a Urxella TV. Moció sobre el conflicte educatiu, esperam que us agradi. Pitaju l'enllaç o la imatge. Que corri, compartiu...

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10542

Latest Images