Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Cal activar la participació ciutadana

0
0
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

El Ple .x. (punt per punt). Aprovació del Catàleg de Patrimoni. Experimentam amb noves formes d'informar als ciutadans, esperam que us agradi. Pitaju l'enllaç o la imatge.

 

 

Si estau d'acord amb que cal un canvi de model a Pollença, vos necessitam. I no es tracta del vostre vot sinó que vos necessitam a vosaltres. Perquè només hi ha una manera de canviar les coses: organitzant-nos.

El canvi passa per la participació activa de la ciutadania en les decisions polítiques que ens afecten a tots, i en no delegar-ho tot en els polítics professionals. I una eina per fer aquest canvi és el Reglament de Participació Ciutadana, un reglament que a Alternativa ens hem plantejat millorar i actualitzar.

Passat demà, dijous 6 de novembre a les 20h, us esperam a la Sala 3 del Centre Cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença. El motiu és l'intent de consensuar, amb el màxim d'entitats i ciutadans possible, un esborrany definitiu per canviar el Reglament de ParticipacióCiutadana del municipi.

Aquest procés va començar ja fa més d'un any amb una moció al Ple, signada també per PSOE, PSM i Esquerra, per millorar la participació ciutadana. que es va retirar per tal d'elaborar una proposta consensuada i, sobre el document inicial que va proposar Alternativa, ja s'hi han fet moltes esmenes. (Per més informació sobre el procés, podeu llegir un resum ).

El Reglament de Participació Ciutadana és del 2001 i ja ha quedat obsolet en alguns aspectes: canvis legislatius que no es recullen, poques facilitats per a la intervenció del ciutadà davant el Ple, poca reglamentació de transparència per part de l'Ajuntament... Per això, i amb la convicció que la democràcia, per ser-ho, ha de ser el màxim de participativa possible, en la moció es proposava fer un nou reglament de participació ciutadana, amb el màxim consens i participació possible per part d'entitats i ciutadania.
 

Per tal que la reunió sigui profitosa, us facilitam aquest enllaç http://alternativaperpollenca.com/proposta-de-reglament-de en el qual trobareu un pdf amb l'actual Reglament de Participació i marcat en un altre color les esmenes que s'han anat fent en altres reunions i assemblees per part de diversos partits polítics i també ciutadans a títol individual.

 


 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Latest Images

Trending Articles