Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Això no és participació ciutadana

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

El concepte de participació ciutadana per part de l'equip de govern PP-PI no pot ser més pobre (cosa que ja sabíem) però, a més, en el cas de la pescateria consideram que s'estan saltant l'acord del ple.

Al ple de maig es va aprovar la nostra moció segons la qual l'Ajuntament havia de pressupostar i realitzar un procés participatiu per decidir entre tots (ciutadans, tècnics i polítics) els usos dels espais públics existents encara sense definir; entre altres la pescateria. La moció va ser aprovada amb 12 vots a favor, els vots dels regidors del PI (CiU i la Lliga) a l’equip de govern i tots els grups de l’oposició (Alternativa, PSOE, UMP, PSM i Esquerra), i 5 abstencions dels regidors del PP.

Abans del ple vam fer arribar a tots els grups material i informació sobre processos de participació d’usos d’espais públics que s’han fet a altres ciutats i que poden servir de model al que hem de fer a Pollença. Una vegada aprovada la moció vam sol·licitar al PP&PI que iniciés aquest procés amb l’edifici de la pescateria. No vam obtenir cap resposta... Amb aquesta passivitat hem perdut mesos que eren importants per fer un procés participatiu com pertoca.

  Ara, per la premsa, sabem que posaran unes urnes perquè els ciutadans puguin  valorar els projectes de reforma i presentar suggeriments, i que després la decisió sigui presa pel jurat "amb la possibilitat d'introduir algunes propostes al projecte guanyador". Una vegada més ens trobam amb la improvisació i falta de respecte al ple. Dijous al ple ens van informar que el projectes es mostrarien als ciutadans a la Fira, però no van dir res ni del centre d'interpretació, ni ens van convidar a veure els projectes, ni van comentar res de com pensaven fer la participació ciutadana... Tot plegat és una presa de pèl.

 Consideram que això és saltar-se l'acord del ple. Un procés de participació ciutadana és alguna cosa més: com mínim, en primer lloc, s'ha de informar als ciutadans de les limitacions i condicionaments dels espais. Després vendria la realització de tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i l'Ajuntament. Se sistematitza la informació recollida, es fa anàlisi de les propostes i de la seva viabilitat tècnica i econòmica i per acabar es decideix per consens l'ús dels espais amb tots els agents que s'han implicat al procés. Quan parlem de participació ciutadana parlem d'influir en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder.

Precisament per millorar la participació ciutadana a l'Ajuntament cal millorar el seu reglament.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images