Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10339

Alternativa a la I Trobada per la Unitat Popular a Mallorca

0
0
El passat dissabte 18 d’octubre vam participar de la primera Trobada per la Unitat Popular a Mallorca a Sa Casa Llarga (Can Gazà). La reunió  convocada per distints col·lectius de l’entorn de l’Esquerra Independentista i alternativa mallorquina , superà àmpliament les perspectives de participació que preveien els organitzadors, entre ells la nostra portaveu i candidata, na Marina Llobera...

 Va ser un debat molt profitós i fructífer i esperam que sigui el bessó d'una xarxa per teixir més complicitats al carrer, construir eines de lluita compartides i de poder popular per capgirar el sistema.

Informació de contrainfo.cat i llibertat.cat

Més de 120 persones vam participar dels tres debats simultanis durant la jornada matinal: “La lluita al carrer. Reptes per al moviment popular”, “La lluita institucional. Crisis del sistema de partits i la democràcia participativa avui” i  “El moviment popular com a eina de construcció nacional”. A cada debat hi havia un text introductori.

En el debat “La lluita al carrer. Reptes per al moviment popular”. Hi van participar al voltant de trenta persones, entre elles quatre ponents: una representant de les Feministes Encausades; una altra de l’Ateneu de Felanitx, una persona de l’Assemblea de Docents i un sindicalista de la CGT. Cadascú parlà del seu àmbit. Amb els ponents es van obrir temes com la repressió, la descentralització de la lluita (Palma-centrisme), la autoorganització, la lluita sindical i la lluita dels docents. Els temes que llavors es tractaren al debat van ser la unitat de l’anti-capitalisme, l’acció, la repressió i la comunicació.

En el segon debat: “La lluita institucional. Crisis del sistema de partits i la democràcia participativa avui”. Aquest va ser el debat amb més afluència de gent, més de 50 persones hi foren presents. El nostre regidor en Pepe García va compartir taual amb la diputada de les CUP na Isabel Vallet, Mateu Vic de Podem Santa Maria i Marc Serrà regidor de les Candidatures Alternatives del Vallès. Al debat vam tractar la crisis del sistema de partits, les dificultats i limitacions de la lluita institucional i la seva relació amb els moviments popular.

El tercer debat: “El moviment popular com a eina de construcció nacional”. Més de 25 persones es concentraren per debatre sobre la qüestió nacional. El debat derivà cap a la construcció nacional allunyada del debat identitari i el catalanisme conservador, es tractaren els temes mitjançant la resposta de diverses preguntes:

Acabats tots els debats vam dinar a la mateixa Casa Llarga i durant l’horabaixa es va dur a terme un debat general en què un portaveu de cada grup va aportar les conclusions a les quals s’havia arribat al matí. Vos convidam a escoltar la gravació en directe que es va fer del debat multitudinari de la tarda, que podeu trobar a partir de les 2 hores i 25 minuts. Entre les idees que varen sorgir es va remarcar la necessitat de fer èmfasi en la millora de comunicació entre totes les mobilitzacions, aprofitant els mitjans i projectes alternatius que hi ha, així com de mirar de fer més feina en l’àmbit antirrepressiu. Així mateix, es va parlar de descentralitzar les lluites tenint en compte que els ritmes no són els mateixos a Palma que als pobles.

Finalment, la trobada va acabar amb un encoratjament a què el debat es tradueixi en fets concrets. En aquest sentit, algunes companyes plantejaren que ja va sent hora de plantejar-se la possibilitat de candidatures municipals de caire rupturista. Hem de dir que en aquest sentit Alternativa per Pollença va ser citat com un referent a Mallroca, el que ens va omplir d'orgull.

La jornada no va poder tenir millor cloenda que amb l’actuació de les glossadores Mateu Xurí, Sebastià i Maribel Servera que delaitaren al públic amb el ritme de la cançó popular.

 Ara és el torn del grup promotor de fer un anàlisis de tot el que es va xerrar, treure les conclusions i aportar-les conjuntament amb les persones que participaren a la TUP i a la societat en general. Per millorar, aprendre, i qui sap si avançar.

Els membres d'Alternativa que vam participar de la Trobada . Al facebook trobareu més fotografies i informació  de la Trobada

 Vídeo de la Trobada.


 

 


 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10339

Latest Images