Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10481

Ucraïna: els Estats Units perden la partida, sembla.

0
0

 

     Ucraïna: els Estats Units perden la partida, sembla.

 

 

      Sine dies sine linea.

 

 

   Els EUA sembla que perden la partida amb Rússia en la confrontació a Ucraïna.

 

    Washington devia suposar que amb el cop d'Estat de Kíev (promogut per la CIA) Ucraïna deixava d'estar a l'òrbita de Rússia i que aviat formaria part de l'OTAN.  Però errava.

 

    Els manifestants de la plaça Maidan (que van propiciar el cop d'Estat) no eren expressió del sentir de la majoria de la població de les regions del Sud-Est d'Ucraïna.

 

    Foragitat el president Viktor Ianukovich al febrer del 2014, el nou govern d'En Petro Poroxenko formava un govern on els partits neonazis (ultranacionalistes i russòfobs), Sector Dret i Svoboda, disposaven de carteres ministerials (del Ministeri de l'Interior, entre d'altres).

  Era la substitució d'un govern d'oligarques per un altre també  d'oligarques. Però en el segon període es conformava l'aliança (típica) entre oligarquia i feixisme. Els mitjans ''occidentals'' celebraren l'establiment de la nova ''democràcia''  ucraïnesa.

 

    Washington (i la CIA) no havia previst la revolta de la població la Ucraïna oriental.

 

      S'ha de saber: la major part dels habitants de les regions orientals no solament són russòfons, sinó  que se senten russos i estan emocionalment lligats a Rússia des de  sempre.

 

     Crimea fou la primera regió que es revoltà contra la Junta de Kíev. I va demanar la integració amb Rússia. Els EUA perdien la primera part de la partida.

 

     Tot seguit, Donetsk i Lugansk també proclamaven la independència i la seva voluntat de formar part de la Federació Russa.

 

    La junta nazi-oligàrquica va iniciar una guerra genocida (previ vist i plau d'N'Obama) contra les dues republiques del Donbass. Washington i Kíev devien suposar que l'exèrcit ucraïnès (amb el suport dels escamots de la mort feixistes) arrasaria les regions rebels (''Els terroristes'', en deia En Poroxenko) amb un no-res.

 

    D'arrasar, van arrasar molt, però no doblegaren la voluntat de resistir de Nova Rússia.

 

      Allò inesperat: Kíev (i Washington i Brussel·les) es va espantar pel canvi de signe de la guerra. El 24 d'agost s'inicià la contraofensiva de l'exèrcit de Donbass causant una tremenda derrota a l'exèrcit ucraïnès. I dos dies més tard, l'exèrcit rebel encerclà  Mariupol, la segona ciutat més gran de la regió (i el major port ucrainès del mar d'Azov) situada a  231 km. De la capital. Els EUA perdien una altra joc de la partida.

 

   L'aposta més forta de N'Obama ha consistit en provocar Rússia per tal que intervingués militarment a Ucraïna. Cas de provar-se la participació de l'exèrcit rus, l'ONU podria sancionar Rússia i prendre cartes en l'assumpte. Però En Putin no ha caigut a la trampa.

 

    En Putin, en tot temps, ha fet el sord a les provocacions de la Junta.

    En Putin va proposar el pla de l'alto el foc. I, en tot moment, s'ha mostrat partidari de cercar fórmules que estimulen les relacions pacífiques entre Rússia i Ucraïna.

   I més encara:  el president de Rússia va fer pública la seva demanda perquè  els rebels aturessin l'ofensiva i pactessin una treva. Els EUA han perdut aquest altre joc de la partida.

 

     El Putin es va entrevistar amb En Poroxenko a Minsk per tal d'impulsar les bones relacions entre Rússia i Ucraïna.  

 

   A les provocacions de Kíev, el president Putin respon en ofertes de millora de les relacions entre els dos països.

 

    Fins aquí, Moscou ha guanyat els jocs, però la partida continua. En un altre article haurem de veure les perspectives favorables a Rússia i a Nova Rússia.

 

   El dibuix que ve més avall representa la partida de cartes entre Rússia i els EUA. Vegeu-lo.

 

........Pictures913534603ab6b4ea8327b4e2c1821517_XL (2).jpg

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10481

Latest Images

Trending Articles