Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

El TIL fa miracles

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Fa tres dies en Mariano Moragues ens va enviar aquest article sobre alguna de le smentides de la Conselleria, des d'aquell moment hem assistit a la mort del TIL i al cessament de na MOMA. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Idò que vos pensàveu! Segons un estudi(?) de la Conselleria d’Educació, ara resulta que en uns quants mesos d’aplicació del TIL, les competències lingüístiques dels alumnes han millorat no sols en anglès, sinó també en castellà i fins i tot en català (malgrat s’hagin disminuït hores lectives). Ala idò, “alaba’t ruc, que a vendre et duc”. Aquest prodigi s’ha produït a pesar de la llarga vaga del curs passat, la desorganització del any escolar, l’augment de “ratio” per aula, la disminució del sou del professors, la retallada dels professors de suport... i la maldat dels professors que fan política. Es de suposar que també ha contribuït al miracle, Santa Rita patrona d’impossibles i que els professors no puguin dur camisetes verdes, ni posar pancartes, ni bandorales.

Ja veieu que allò de “té mal al turmell, i li curen el clotell”,  que pareix un doi, ha resultat ser miraculós en el cas del TIL. Mestres, pedagogs i la mateixa UIB contraris al TIL han quedat escaldats i no saben que es pesquen. Bauzá i la Consellera saben millor que ningú fer un ou de dos vermells i el gall i tot les pon.

Bè, fora berbes, ulls espolsats i alerta mosques, que ens volen fer creure que la Mare de Deu nom Bet i ens prenen per nats avui i batiats d’ahir. Per esser bon mentider has de tenir bon cap, i”de la mar i del caparrot , ningú treu el que vol, sinó el que pot”, per això les mentides de Consellería d’Educació (oh paradoxa!)són més bones d’agafar que un coix. Vet-aquí dues mostres més de falsedats de fa pocs dies: el 88% dels professors estan d’acord amb el TIL; sols el 17% dels professors recolzaren el dia de vaga.  I així anem “trepijant ses momes” i trampejant, fent trucs i baldufes; però qui sempre ment, ja no enganya, ha perdut tota credibilitat. Per altra banda, ase sia qui d’ase se fia.

Marian Moragues Ribas de Pina

Ferrán Aguiló

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

Latest Images