Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

La premsa russa fa costat a la independència de Catalunya.

0
0

 
     La premsa russa fa costat a la independència de

Catalunya.

 

 

 

   Sine dies sine linea.

      

 

   Els diaris russos informen  sobre el conflicte sobiranista entre Espanya i Catalunya com a deu vegades més que la premsa ''occidental''.  I demostren reconèixer el dret dels catalans a crear un Estat independent. I donen suport a les reivindicacions catalanes en les seves edicions digitals en anglès, de manera que arriben a tot el món.

 

    Actualment, cap govern de la Unió Europea dóna suport a la demanda sobiranista de Catalunya-Principat. Tampoc els Estats Units.

 

     Convé saber: Al 1934, els governs europeus no van moure un dit per l'alliberament del president de la Generalitat, En Lluís Companys, represaliat pel govern de Madrid per causa de la proclamació de l'Estat català.

 

   Convé saber:  Al 1936, el govern rus de Jòssif Stalin fou l'únic que es va comprometre amb la república espanyola per fer front a les forces rebels del general Franco. Sense l'ajut massiu de Rússia, la resistència de la república espanyola i la de la Generalitat de Catalunya hauria caigut d'immediat. 

 

    Al moment present, es pot veure que el tarannà dels oligarques europeus respecte a la demanda sobiranista del Principat de Catalunya es semblant al dels anys 30.

 

     Com a mostra de l'actitud de la premsa russa podeu veure el que publica el diari Pravda, 25.09.14,  baixant la web El Parlament català aprova la consulta sobre la independència. 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Latest Images

Trending Articles