Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

La nova escola de gralla de Maó

Previous Estupefacto
0
0

La Colla de Geganters de Maó ja ha obert la matrícula per a la escola de Gralla 2014-2015.

El projecte de la nova escola de gralla arriba després de algunes setmanes de treball conjunt entre la agrupació gegantera de la Ciutat i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó. La idea no és altre que el possibilitar mitjançant la formació de nous músics la existència de la base sonora pels balls dels Gegants de la Ciutat en Tomeu i na Guida.

L’actual grup de Grallers de Maó data de l’any 1995, tot i que com és sabut l’instrument es perd en temps i la història de l’illa, suposant un origen en la cultura musulmana que la va habitar fins fa set dècades i que encara avui el te com dels principals en els països on és majoritària. A Menorca el primer document escrit que ens refereix l’instrument ja data del segle XIV i l’últim que hem pogut trobar ja ens refereix al segle XVIII, en els desapareguts grups de ministrils. Durant el present curs 2014-2015 serà el 20è aniversari de la recuperació de l’oboè popular a Menorca, ja integrant dins els balls de gegants.

El fet és que fins el moment la formació dels músics que havien d’integrar el grup de grallers es feia de manera bastant casolana, que tot i donar fruit igualment, de fer-se en una escola més estructurada els resultats podien ser més fàcils de garantitzar. És per dit motiu que a partir del present curs el treball conjunt de les dues institucions, Grup de Geganters i Ajuntament, possibilitarà que les classes es faixin a les aules de les Escoles Municipals de Maó (dalt el Claustre del Carme) i amb el material necessari per a que la escola doni el rendiment que s’espera.

la escola de gralla de Maó, a l'illa de Menorca.

La nova escola de gralla ha posat un preu simbòlic de 12 € mensuals (en el cas de ser dos germans el segon sols pagaria el 50%) amb l’objectiu de que el preu sigui assequible per a totes les butxaques. La edat a partir de la que s’hi podrà assistir sera els 10 anys de edat sense cap límit en el cas dels adults.

Les classes seran els divendres a partir de les vuit i quart d’es fosquet, tenint una hora de durada, iniciant-se aquestes el proper dia 3 d’octubre.

Els fulls de subscripció a la escola de gralla ja es troben a la oficina del Servei Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Maó, a la web www.gegantsmao.menorca.es i per a més informació o sol·licitar els fulls de subscripció es pot fer també al telèfon 615056199.

Ah, i com més seguem (en el cas dels instruments de vent podem dir quants més bufem) més xalarem!!!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles