Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Passivitat i Pobresa d'idees.

0
0
A Alternativa denunciam la passivitat i pobresa d’idees de l’equip de govern PP&PI respecte al procés de participació ciutadana a la decisió final sobre la pescateria. La participació  no és simplement consultar... es tracta de que els ciutadans puguin decidir de forma vinculant que es fa a la pescateria.

__________________________________________________

Al ple de maig es va aprovar la nostra moció segons la qual l'Ajuntament havia de pressupostar i realitzar un procés participatiu per decidir entre tots (ciutadans, tècnics i polítics) els usos dels espais públics existents encara sense definir: el futur edifici del solar de la pescateria , el bar Katy i el Puig de Santuïri, per tal d'incorporar-los als projectes definitius. La moció va ser aprovada amb 12 vots a favor, els vots dels regidors del PI (CiU i la Lliga) a l’equip de govern i tots els grups de l’oposició (Alternativa, PSOE, UMP, PSM i Esquerra), i 5 abstencions dels regidors del PP.

Abans del ple vam fer arribar a tots els grups material i informació sobre processos de participació d’usos d’espais públics que s’han fet a altres ciutats i que poden servir de model al que hem de fer a Pollença.

Una vegada aprovada la moció vam sol·licitar al PP&PI que iniciés aquest procés amb l’edifici de la pescateria i els van suggerir fer una reunió amb el tècnic de medi ambient, que té l'experiència d'haver participat al procés participatius més important i organitzat que s’ha fet a Pollença que va ser el de l'Agenda Local 21. No vam obtenir cap resposta ni de PP ni del PI. Igual que no hem obtingut resposta o l’hem rebut de forma molt general quan hem demanat per com farien el procés de participació ciutadana al ple, a reunions i a la mateixa taula de contractació de la que formam part... Amb aquesta passivitat hem perdut quatre mesos que eren importants per fer un procés participatiu com pertoca.

Ara que s’han obert els nou projectes presentats per a la reforma de la pescateria l’únic que ha declarat l’equip de govern és que després de ser avaluats pel jurat, els projectes s'exposaran en un espai públic del municipi perquè la ciutadania pugui opinar-ne... Un concepte de participació ciutadana més que pobre.

Un procés de participació ciutadana és alguna cosa més. Com mínim en primer lloc s'ha de informar als cutadans de les  les limitacions i condicionaments dels espais. Cal considerar tres punt bàsics; garantir la seguretat, l’accessibilitat i la funcionalitat. Després vendria la realització de tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l'Ajuntament. Sistematització de la informació recollida, anàlisi de les propostes i de la seva viabilitat tècnica i econòmica i per acabar es decideix per consens l'ús dels espais amb tots els agents que s'han implicat al procés.

Actualment la ciutadania es sent cada vegada més allunyada de la  política, per què aquesta no respon a les seves necessitats. Per superar això hem d' avançar cap a una nova democràcia participativa que tingui en compte la ciutadania d'una forma més constant. Quan parlem de participació ciutadana parlem d'influir en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder.

Avui us esperam la nostra assemblea popular i oberta a les 20:00 a la taverna dels jardins Joan March. Tots els participants tenim veu i vot, us animam a venir i participar.

 Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Latest Images

Trending Articles