Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

En Tomeu i na Guida acaben la festa a Baixamar

0
0

Fa pocs minuts en Tomeu i na Guida, els Gegants de Maó, acompanyats d’en Pere i na Gràcia del Casal Sa Casa d’es Poble de Maó i d’en Miquelet en Salero han fet les últimes ballades de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 de Maó.

Com diu la cançó del maonès Lluís Sintes, que un dia va cantar a les nostres Festes – tot en aquest mon es va acabat, però hi ha una cosa que mai mor, les Festes de Gràcia. És així que les d’enguany en poques hores ja seran història, ho anunciarà així la traca final de Festes, però aquestes existiran en el record de tots els que les hem viscut i les seguirem vivint totes les vegades que les recordem. De fet les d’enguany pels nostres Gegants en Tomeu i na Guida seran de les que no podran oblidar mai.

Aquest any els Gegants de Maó han celebrat el 80è aniversari de la seva arribada a Maó, motiu pel que la Ciutat que lis professa admiració lis ha regalat uns vestits nous. Enguany en Tomeu i na Guida han estat més protagonistes que mai i ben segur que en el moment d’escriure els seus geganters aquestes línies, els gegants ja estojats a l’antic Quarter de Santiago estan repassant fet record de tots els moments emocionants que han viscut.

La nit d’avui ha estat la darrera d’en Tomeu i na Guida durant les Festes d’enguany. A les sis de la tarda han baixat des de el Pla de la Parròquia fins a baixamar per a fer les últimes ballades de Festes. No ho han fet sols, els han acompanyat els seus inseparables Pere i Gràcia i en Miquelet “que ja fins i tot disposa al facebook d’un club de fans”.

Els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, acompanyats dels Gegants en Pere i na Gràcia del Casal Sa Casa d'es Poble de Maó i d'en Miquelet es Salero fan els últims balls de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 a Baixamar.

La música ha estat la del seu propi grup de grallers. En aquest cas hem de comentar que dita formació musical fa uns mesos no es sabia si podria comparèixer a les Festes d’enguany per falta de músics, però que el retorn d’alguns antics membres i també els reforços arribats des de Barcelona han fet que un cop més les gralles sonessin per la Mare de Déu de Gràcia amb més festa que mai.

Una nova sorpresa aquesta nit ha estat el poder comptar amb l’acompanyament dels Castellers de Vilafranca, que han bocabadada a una ciutat poc acostumada a veure les torres h

La sortida de dalt Maó ha sofert un retràs, doncs abans s’ha fet la recepció oficial a l’Ajuntament als que venien en representació de Vilafranca, tot i així la espera ha valgut la pena doncs al fet de poder veure de nou als gegants s’hi ha afeixit el veure baixar també cap al moll als castellers.

El cas és que la baixada dels gegants i els castellers al port ha estat multitudinària, la ciutat de Maó no n’ha tingut prou de gegants aquests dies i un any més ha volgut anar a acomiadar a n’en Tomeu i na Guida  a Baixamar.

Uns pocs balls de gegants, alternats amb les espectaculars torres humanes, ja baix al port han donat per a finalitzada la festa i als gegants els esperaven els camions de la Brigada d’obres que els han pujat a casa on ara ja reposen.

Les Festes de la Mare de Déu 2014 ja són història, visca les Fetes de la Mare de Déu de Gràcia 2015.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles