Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10481

els Gegants de Maó i convidats es matí de la Mare de Déu de Gràcia

0
0

Avui matí ha estat pels nostres gegants el moment més important de l’any, en el que surten a ballar en es dia principal de ses seves Festes, ses de la Mare de Déu de Gràcia.

Estem parlant del tradicional passa carrers en que els gegants enfilen cap al que en solem dir els carrers de la part de baix, on a diferència del dia anterior, el que es troben són els veïns als balcons de casa seva, molts ja als portals compartint amb els altre veïns, compartint amb la ciutat el dia que comença i que promet emocions.

També, a diferencia d’es dissabte de sa festa, es dia de la Mare de Déu de Gràcia la sortida dels gegants d’es Pla de la Parròquia no és multitudinaria, és un moment per a sibarites de ses festes, els que volem veure es replec de sa colcada amb una plaça ben ample doncs la ciutat encara dorm o s’està aixecant; el moment pels que volen veure sortir els gegants de la manera més tradicional, la del matí de la Mare de Déu de Gràcia que comença.

Avui a més pels que han estat matiners i a les nou del matí ja estaven a sa plaça han pogut ser testimonis de la última de les sorpreses que ens deparaven els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida; i és que després de haver-se presentat els vestits nous fa alguns dies en la jornada d’avui poc abans de sortir a la Geganta na Guida se li ha tret el rebosillo de color clar que havia portat aquests dies i se li ha posat un altre nou rebosillo, en un color vermellós, el dels dies principals, com era avui.

els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, els Gegants del Casal de Gent Gran Sa Casa d'es Poble en Pere i na Gràcia i també en Miquelet es Salero, acompanyats dels Gegants de Campos i els Gegants de Llucmaçanes fent el passacarrers del matí de la Mare de Déu de Gràcia.

els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, els Gegants del Casal de Gent Gran Sa Casa d'es Poble en Pere i na Gràcia i també en Miquelet es Salero, acompanyats dels Gegants de Campos i els Gegants de Llucmaçanes fent el passacarrers del matí de la Mare de Déu de Gràcia.

Ja amb sa geganta amb es rebosillo d’es dies de festa, poc passades les nou del matí, els gegants congregats al Pla de la Parròquia ja podien sortir a fer la volta tradicional. En Tomeu i na Guida amb la Colla de Geganters de Maó que també porta a n’en Pere i na Gràcia i a n’en Miquelet es Salero han fet d’amfitrions. Els convidats d’excepció els seguien, els Gegants de Campos arribats des de Mallorca i també aquest any s’hi ha volgut sumar els Geganters de Llucmaçanes amb els seus gegants.

Com a novetat també hem pogut comptar amb la xaranga de la Banda de Música de Maó, que ha permès un major espai entre cançó i cançó al grup de grallers i també als xeremiers arribats des de Campos. Ha estat d’aquesta manera que s’han alternat les sonades les tres formacions musicals, fent així que, en un matí on el cansament dels músics ja sol ser gran, seguent diferents grups cap d’els tans arribaria a forçar els llavis (parlem de tres formacions musicals d’instruments bàsicament de vent, on l’esforç reiterat por arribar i arriba a produir fins i tot ferida als llavis).

Uns que s’hi ha volgut afeixir, que si be encara no surten al programa de festes pot ser algun dia ho faixin són els joves de “Sa tropa”, que amb un carro estirat per  un ase portaven coca amb xocolata, pomada, aigua i tot tipus de refresc per a convidar a la gent durant el seu pas.

L’itinerari dels gegants ha estat el que avui en diguem tradicional, destacant com de costum que mai serà suficientment agraït l’esforç dels veïns del Carrer Madrid o la casa d’en Miquel Camps i na Conxi, on cada any trobem menjar i beure per a recuperar forces.

La tornada a l’Ajuntament ha estat al cap d’un parell d’hores després de la sortida on no s’han fet els balls a plaça, doncs per un retard en la passejada dels gegants aquests ja han arribat a plaça amb la missa de Caixers començada, motiu pel que per un respecte a l’acte litúrgic de la nostre festa s’ha procurat no fer molt de soroll al carrer.

Demà fosquet és la baixada dels gegants al port. Ja veiem com són les coses, portem setmanes parlant de que arriba la festa principal de Maó i en pocs dires, que ens semblen fins i tot poques hores ja anunciem que arriben a la fi, en tot cas aquesta tarda tot-hom a ses Corregudes d’es Cos, la revetlla i els focs d’artifici.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10481

Latest Images

Trending Articles