Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

El dissabte de la Mare de Déu de Gràcia

Previous Comaloforno
0
0

Seria dificultós poder precisar en quin moment exacte comença la festa; amb el repartiment del programa per les cases, amb els primers actes de barriada, amb el pregó des de els balcons de l’Ajuntament o amb la mascletà del dissabte de la Mare de Déu de Gràcia?. Certament la mascletà és un moment emocionant, l’esclat sense metàfores de la festa, l’anunci més sorollós.

Aixì ha estat, a les quatre de la tarda d’avui una més que sorollosa mascletà ha donat inici als actes del dissabte de Festes. Ha estat també l’avis de que tots els gegants que estaven congregats darrera Santa María podien ja anar sortint a la Plaça. Els Primers en fer aparició han  estat els convidats de Menorca: Els Gegants de Llucmaçanes, Es Castell i  el que també és veí de Maó el Gegant Yurca. Aquests han ballat amb el grup “Cap de Fibló” i també amb els diferents grups de grallers. Els convidats d’excepció els Gegants de Campos formaven el segon bloc i tancaven la desfilada que anava sortint a la plaça en Miquelet es Salero, els Gegants del Casal de Gent Gran Sa Casa d’es Poble de Maó i els amfitrions de la Festa en Tomeu i na Guida els Gegants de Maó amb la seva colla de Geganters i també grallers que els hi ha posat la música.

Moments del passacarrers de ses Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 de´Maó, amb els amfitrions en Tomeu i na Guida i tots els seus convidats els Gegants de Llucmaçanes, els Gegants d'es Castell, Els Gegants d'Alaior, els Gegant Yurca, na Tecla de Sant Lluís i els Gegnts de Campos, Mallorca.

Moments del passacarrers de ses Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 de´Maó, amb els amfitrions en Tomeu i na Guida i tots els seus convidats els Gegants de Llucmaçanes, els Gegants d'es Castell, Els Gegants d'Alaior, els Gegant Yurca, na Tecla de Sant Lluís i els Gegnts de Campos, Mallorca.

La sortida al Pla de la Parròquia a les quatre de la tarda sol ser un moment polit, doncs és la sortida a la festa, amb els molts maonesos i visitants que els esperen per a veure el seu pas o per afeixir-se a la desfilada.

La passada ha estat pels carrers de costum, amb les acostumades places i cantonades on la gent es sol congregar en major mesura per a esperar els gegants; la Plaça de Sant Francesc, dalt s’Arraval, sa Cantonada d’es Cos de Gràcia i sobre tot la residènci de Gent Gran que és d’obligada aturada i on els agraïments sempre són més sentits.

Ni la banda amb els seus pasdobles ni els grallers amb les alegres músiques de la festa han aturat d’escampar-la i si en algun moment no es sentia la música seria per a aprofitar els músics i gegantes les convidades que cada any solem rebre per part dels veïns, com és el cas de baix es Carrer de Gràcia.

Més de tres hores de passa carrers han omplert la ciutat de gegants, per a finalitzar de nou al mateix Pla de la Parròquia d’on havien sortit.

Uns pocs balls de les enormes figures donarien per acabada, per avui, la jornada gegantera i una convidada a dalt l’Ajuntament serviria per que els participants agafessin forces per a la nit de festa que sols havia començat i que continuarà demà a les nou del matí de nou amb la sortida dels gegants en el dia principal, el dia de la Mare de Déu de Gràcia.

www.gegantsmao.menorca.es

www.youtube.com/gegantsmao

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

Latest Images

Trending Articles