Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

Prohibit llogar

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

PROHIBIT LLOGAR

El Lobby hoteler ha iniciat una guerra contra els lloguers de vivendes vacacionals. Axó sí, amb la llei amb la ma. El govern de la CAIB (Partit Popular) els ha proporcionat un decret que reglamenta la llei turística 8/12 de 19-07-2012, feta com es veu, a mida del sector que mana aquesta Comunitat Autònoma, L’Hoteler.

Està demostrat que aquest reglament restringeix, quasi prohibeix, el lloguer, sobre tot dels apartaments turístics unifamiliars entre mitjaneres.

Un dels arguments que els hotelers empren, es que segons ells, el sector del lloguer de vivendes vacacionals, es un fons de economia submergida. Segons publicà el Diario de Ibiza, a un article de F.Guijarro el 23.04.2012 ( ja ha plogut) 1/3 de la economia submergida era del sector hoteler, precisament. 

Recordem que els propietaris de vivendes vacacionals, paguen el corresponent IVA DEL 21% i el pertinent IRPF també del 21%. També pateixen els impagats del Tours Operadors que fan fallida. També els hi vull recordar als Hotelers, que son Ells qui externalitzen serveis a las seves empreses, per no aplicar el conveni de Hosteleria, (es que son “collonuts”)

El Govern de la CAIB, del Partit Popular, diu que el decret no prohibeix llogar a ningú, si les vivendes unifamiliars entre mitjaneres, no es poden llogar via Decret, es pot fer mitjançant la LAU. Es impossible, basta llegir la L.A.U per adonar-se’n que no es possible, per lo tant, MENTEIXEN.

Justament, al diari U.H. del 31.08.2014, podrem llegir un article on fa referència a lo que parlava abans de llogar amb la LAU amb la ma, i deia que existeixen dubtes jurídiques sobre la legalitat del permís necessari dels veïns per el lloguer turístic (que entre altres,es el que mana el Decret del Govern). Dona com a possible solució, la modificació de la LAU, de manera que la llei faci referència i contempli el “lloguer turístic”.

Com es veu, som un gran defensor de les vivendes turístiques vacacionals, per un grapat de raons.

1.     La majoria de les vivendes pertanyen a persones treballadores, que en molt de esforç les varen construir.

2.     Representa uns ingressos importants que avui per avui, amb la crisi que patim, mos serveix de suport econòmic per tirar endavant.

3.     Els usuaris (clients) de aquest sector, consumeixen al nostre municipi. Compren a les botigues de aquí, mengen als nostres restaurants , es dir, tot lo que no fan els clients dels hotels i no parlem dels que funcionen amb el “tot inclòs”.

4.     Es un sector que contracte generalment a gent del municipi, es dir que aporta llocs de feina. (serveis de neteja, jardineria, manteniment piscines, etc.)

També hi ha que tenir en compte, que, ja que el Partit Popular es va carregant les jubilacions, les ajudes a la dependència, la sanitat i l’ensenyament públic, etc. amb el lloguer de les vivendes vacacionals, no arreglarem, emperò pal·liarem les minvades jubilacions, els estudis dels infants i la resta de mancances derivades de les draconianes retallades al sector públic.

El sector de Hosteleria paga un IVA reduït del 10% , encara que reclamen insistentment rebaixar-lo al 4%. Hem dit que les vivendes vacacionals tributen al 21%, així mateix l’ IVA cultural passa del 8% al 21%. Dins aquest darrer i ara que estam en temps de compres de material escolar, els Pares també pagaran el 21%, tot son avantatges per els sector turístic, com observa’m, encara volen mes.

Ja per acabar, es de justícia dir que fa uns dies, sopava amb un hoteler, que també te oferta de restaurant, spa, etc. al seus establiments i me comentava que un percentatge alta de clients que te, provenen de les vivendes vacacionals, per lo que per ell no son competència, sinó que complementen el seu negoci. Com sempre per tot tenim de tot.

 A Pollença hi ha una Associació de Propietaris de Vivendes vacacionals, el seu moment ja vaig dir que no servia per res, mes que per beneficar al que la va organitzar. Cal organitzar-se, sinó mos anul·laran un dia o l’altre.

 

 

Joan Martorell

Pollença, 31-08-2014


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

Latest Images

Trending Articles