Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

En Tomeu i na Guida, els Gegants de Maó, ja són a s'Ajuntament

0
0

Fa pocs instants els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida han fet la tradicional arribada a s’Ajuntament, en passacarers, amb música, anunciant que les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 ja són aquí.

A partir de les vuit d’es fosquet han anat arribant els geganters a l’antic Quarter de Santiago de Maó, on dormen durant tot l’any els gegants, la que ens agrada dir “la casa dels gegants” i poc a poc el moviment ha anat en augment, fins arribat el moment de treure a n’en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i a n’en Miquelet es Salero damunt s’acera, senyal inequívoca que la cosa en breu es posaria en marxa.

A les vuit i mitja ha estat la sortida de la desfilada de gegants, escoltada d’un motorista de la policia municipal, però sobre tot per molts de pares amb els seus fillets que han volgut viure la festa de la arribada dels gegants des de el primer moment.

La música ha estat la del  grup de grallers, que com hem comentat aquest any està en un procés de recomposició, però que ha estat més que suficient per que les marxes i pasdobles més alegres no hi faltessin en cap moment.

La arribada a sa Plaça Explanada com de costum ha estat per a omplir el grup amb moltes famílies que ens esperaven, que s’han afeixit a la manifestació, que ha continuat per el Carrer de Ses Moreres, Costa de sa Plaça i fins es Pla de la Parròquia, destí final de la festa.

Els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida als balcons de l'Ajuntament. 

Els gegant i també en Miquelet es Salero han fet alguns pocs balls a  plaça, que si no ho hem dit abans ho podem afegir ara “aquesta nit estava plena de gent, de Maó” i han iniciat un camí, el que s’havien fitxat des de la sortida: les escales de s’Ajuntament i els balcons que donen a la plaça.

Aquesta nit en Tomeu i na Guida ja guaiten dels balcons de s’Ajuntament, ja presideixen les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014.

Hem d’afeixir també que el d’avui ha estat l’últim passa carrers que han fet els gegants amb els vestits que s’els havia confeccionat fa 24 anys. Serà el proper dimarts a les vuit d’es fosquet quan serà desvetllada la sorpresa, els nous vestits d’en Tomeu i na Guida els Gegants de Maó.

La festa continua, ara ja tots els dies i aquest dissabte al matí es el taller de plomalls, organitzat per la Colla de Geganters de Maó amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ciutat. Això serà a partir de les 11 hores.

Seran moltes les cròniques que anirem fent aquests dies, és molta la festa que ens espera.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles