Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Les Festes d e Sant Llorenç a Alaior 2014.

0
0

Aquest cap de setmana han estat les Festes de Sant Llorenç a Alaior, com de costum en el dissabte de la festa els gegants van anunciar l’inici d’aquesta i la representació maonesa un cop més no hi va faltar.

Tot i així l’inici oficial havia estat el dia anterior, durant la nit de pregó. En aquesta ocasió gegants no en hi van haver però... si un membre de la Colla de Geganters de Maó, també de la de Alaior, n’Osvaldo Correche que va ser el pregoner escollit per a les Festes de Sant Llorenç 2014. Sempre hem dit que molts dels geganters som d’aquelles persones que portem molts de carnets a la cartera i en el cas del nostre company Osvaldo va ser precisament la seva dedicació al poble, en ben diferents facetes, per lo que el municipi li va reservar en la edició d’enguany tal honor.

imatges del passacarrers dels Gegants durant el dissabte de les Festes de Sant Llorenç 2014. Amb els Gegants de Maó, Gegants d'es Castell, Gegants de LLucmaçanes, Gegants de Calafell i els amfitrions els Gegants d'Alaior en Llorenç i na Eulàlia.

Ja parlant de gegants, poc faltaven per a les cinc de la tarda del dissabte quan tota la comitiva que havia de sortir a fer la volta estava ja enfront de les cases consistorials, en filera, per a iniciar la tradicional volta del dissabte de Sant Llorenç. El que també estava preparat des de el principi va ser un sol de justícia, que tot i així de no estar-hi rar hauria estat, doncs les dates en el calendari obliguen.

Els Amfitrions Els Gegants d’Alaior en Llorenç i na Eulàlia i també en Xoroi i sa fadrina de Biniadrís obrien la marxa i els seguien els convidats dels altres pobles de Menorca, amb gegants arribats des de Es Castell, Llucmaçanes i fins i tot des de Calafell. La representació de la Ciutat de Maó la farien els gegantons del Casal de Gent Gran sa Casa d’es Poble en Pere i na Gràcia i també el nan en Miquelet es Salero.

imatges del passacarrers dels Gegants durant el dissabte de les Festes de Sant Llorenç 2014. Amb els Gegants de Maó, Gegants d'es Castell, Gegants de LLucmaçanes, Gegants de Calafell i els amfitrions els Gegants d'Alaior en Llorenç i na Eulàlia.

Música no en faltaria, en aquesta ocasió hem d’afeixir que en absolut, doncs els instruments més tradicionals de la festa gegantera, les gralles, no aturarien en cap moment de sonar els diversos pasdobles i marxes de la festa. Grallers arribats des de Es Castell, Maó, Calafell i els amfitrions els grallers d’Alaior animarien la marxa. Tot i així tampoc hi va faltar la Banda de Tambors i Cornetes d’Alaior, que tancava la comitiva amb els seus sons ensordidors.

El passa carrers del dissabte de Sant Llorenç no sol ser excessivament llarg, no arriba mai a les dues hores, tot i que passeja pels carrers més cèntrics del poble. El motiu és que Alaior no és un poble excessivament gran i el centre històric pel que solen passar els gegants es més be reduït.

La festa gegantera acabà com de costum amb uns balls finals a plaça i la posterior convida per a tots els participants, els mateixos que en aquest moment ja s’estàn preparant per a les properes, les de Sant Climent.

 

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Latest Images

Trending Articles