Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10692

Un entorn de protecció pel Pont Romà

Previous Mizen Head
0
0
En el darrer Ple, el de juliol, des de MÉS per Pollença varem presentar una moció per demanar al Departament del Patrimoni del Consell de Mallorca que delimiti l'entorn de protecció del Pont Romà.

El Pont Romà és un Bé d'Interés Cultural des de l'any 1966(veure fitxa) i com a tal, segons la Llei de Patrimoni, s'ha de delimitar un «entorn de Protecció» en el que s'ha de fixar el que es pot fer i el que no, per tal de protegir la contemplació i gaudi del bé protegit. Això, en el cas del Pont Romà, no s'ha fet mai.

Actualment, amb l'adaptació i modificació del Pla General de Pollença, l'Equip de Govern pretén fer una sèrie d'actuacions a l'entorn del Pont Romà que augmentarien l'edificació, especialment preocupant en el cas de les finques situades entre el torrent i la carretera de Lluc, ja que obstacularitzarien la visió del pont des de l'entrada a Pollença.(Veure article "Molt per millorar en l'urbanisme de Pollença")

Amb la nostra moció demanàvem que es delimiti aquest entorn i es fixi quines actuacions s'hi poden dur a terme, per evitar tenir problemes amb l'aprovació del nou Pla General i garantir que el que es faci no perjudiqui un element tan singular com és el Pont Romà.

A banda de l'indubtable valor patrimonial, el Pont Romà també podria tenir un atractiu turístic encara no prou aprofitat, ja que no hi ha cap aparcament aprop en el que deixar un autocar, i els voltants no estan prou cuidats.

En la nostra moció també demanavem que es faci un projecte d emillora i que l'Ajuntament miri de finançar-lo a través de subvencions, especialment tenint en compte la seva situació dins la Serra de Tramuntana, que va servir per obtenir sbvencions pel Calvari i pel Claustre.

La moció es va aprovar per unanimitat, fet que ens alegra i ens dona esperances que aviat veurem una acció decidida per posar en valor aquest element singular de Pollença.

Aquí hi ha el text íntegte de la nostra moció.

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10692

Latest Images