Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Imposicions i impostors al PP de Pollença

Next Islands
0
0

La lluita de la comunitat educativa no s'ha aturat a l'estiu. Aquest és el resum del més destacat aquests dies (veure més a l'Assemblea de Docents d'on hem tret la informació).

Suscrivim totalment les paruales de l'Assemblea.


Des de l'Assemblea de Docents denunciam que la Conselleria d'Educació ha perdut el control democràtic de les institucions i ha de recórrer una vegada més a subterfugis legals per garantir la imposició de les seves propostes educatives. Durant aquest mes de juliol hem pogut veure com nombrosos inspectors elevaven fulls de discrepància davant unes ordres que estaven obligats a cumplir però que dubtaven de la seva legalitat. Com els tribunals han desautoritzat la Conselleria declarant il·legals els Serveis Mínims de la vaga. Com el director expedientat Jaume March tornava a la plaça sense que s'hagi resolt ni el seu ni cap altre expedient. Com, finalment, s'han admès a tràmit els contenciosos administratius contra l'ordre del TIL interposats per l'Assemblea, els sindicats i la FAPA. Davant tot això, la resolució d'avui, signada per la directora general Isabel Cerdà, és una nova mostra de ridícul d'una Conselleria que de la paraula democracia només en destria la lletra «i» d'Imposició.

- Desenes de claustres de les Illes Balears (més de seixanta)  van votar una i fins a tres vegades en nom de la pedagogia i els drets dels infants contra el projectes del TIL i la resposta de la Conselleria ha estat  una resolució signada per la pollencina, na Bel Cerdà. Amb aquesta resolució se suposa que es legalitzen per la via “resolutiva” tots els Projectes TIL il·legals. Mai una legalització havia estat tan il·legal. Mentre el PP de Pollença continua ple d'impostors que amb la boca diuen estar en contra del TIL al mateix temps que una de les seves afiliades ens l' imposa. Imposicions, hipocresia i mentides que els ciutadans tenim la responsabilitat de fer pagar a les properes eleccions.

- El Tribunal Superior admet a tràmit el recurs de pares i mares contra l’Ordre del TIL. El recurs de la COAPA –entitat integrada per 270 associacions de pares de les Illes Balears– ha estat assessorat per la UIB i forçarà el TSJB a dirimir si el TIL també és d’aplicació durant el curs 2014-2015, un cop esgotada la vigència de l’incendiari Decret-llei de setembre del 2013.

- I més exemples de coherència i d’unitat de la comunitat educativa: els inspectors tornen dir prou. Alarmats per l’arbitrarietat de les polítiques educatives de la Conselleria, presenten discrepància i alerten sobre unes pràctiques que instauren la inseguretat jurídica i la vulneració de drets fonamentals com a tònica habitual. Es pot dir més fort però, francament, no més clar. Si no ho entenen...

- Els directors de Maó demanen la resolució dels seus expedients. Un altre cas impressionant d’ofuscació malaltissa que demostra clarament quines són les prioritats de la Conselleria i com la seva obsessió autoritària els pot dur fàcilment a ser acusats de “prevaricació”. Casi res, diu el diari!

- El curs 2014-2015 torna a estar en perill per l’enèsima encalentida de la consellera Camps.

- L'Assemblea de docents va fer la seva darrera assemblea el 31 de juliol

El primer punt de l'ordre del dia s'ha centrat en les accions a realitzar a l'inici de curs. Dins aquestes, el punt més debatut i que ha generat una forta adhesió ha estat el de convocar una jornada de vaga a inici de curs. Després del debat i la gairebé unanimitat del sí en la votació, s'ha acordat que aquesta decisió seria ratificada en l'assemblea que es realitzarà a finals d'agost. Paral·lelament, a les accions de resistència, s'està treballant en la construcció de propostes, com són l'habilitació d'un portal web per compartir material didàctic i l'elaboració del llibre verd i dels pactes per l'educació (a finals d'agost participarem en les jornades organitzades a Menorca).

Un altre dels punts forts de l'assemblea va girar entorn a l'organització de la resistència i insubmissió a l'aplicació del TIL de cara al curs que ve, ja que afectarà a molt més professorat. Des de l'Assemblea ja s'estan posant les bases per a que aquesta acció individual esdevengui una acció col·lectiva i coordinada.

Com a darrer punt fort, nombrosos interins han denunciat la manera com s'està fent l'adjudicació de places d'enguany i el fet que de les vacants anunciades prèviament, més d'una cinquantena hagin desaparegut en aquest procés d'adjudicació, així com la denúncia que hi ha perfils de plaça que semblen dissenyats a dit.


Per si heu quedat amb gana, lectura recomanable i recomanada: Ferran Aguiló, sempre tan lúcid.

Gràcies  per demostrar que la lluita per l'educació i les festes són compatibles


 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Latest Images

Trending Articles