Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 12455

Fotografia de llarga distància

$
0
0
En Mark Bret (un dels geeks de la fotografia de ultra-llarga distància) al seu magnífic bloc “Horitzons llunyans” (especialitzat amb el tema i amb fotografies impressionants), ha publicat aquests dies un post sobre unes fotografies dels Alps, fetes per ell des del Canigó, al Pirineu Català. Aquestes fotografies són possiblement un nou record mundial de fotografia de llarga distància, amb 381 kms!!!!, superant per 15 kms la que fins ara sembla que tenia el record mundial, una foto del mont Denali (Alaska) feta des del el pic Sanford, a 365 kms.

Jo, a part de les habituals fotos de Menorca o Eivissa des de Mallorca, o alguna molt espectacular de Mallorca des de Menorca i altres similars, tinc tres albiraments que s’acosten o superen els 200 kms, una des de Mallorca, altre a Arizona amb l’aire pur del desert i altre a Alaska.

La del desert d’Arizona, està feta des del Petrified Forest National Park , un lloc increïble al mig del desert i del territori Navajo. Des d’allà i gràcies a la gran sequedat de l’aire del desert, es podia veure perfectament el Fremont i el Humphreys Peak, en el massís del San Francisco, al nord de Flagstaff (AZ), a una distància total de 179 kms.

A continuació podeu veure la foto i un esquema realitzat amb programes de simulació del territori, que mostra els relleus tal com es veuen des del punt d’observació, i s’observa la coincidència, tot i la diferent forma del Flying Butte, a l’esquerra de la foto, que al model surt molt més arrodonit, ja que els models tendeixen a suavitzar les formes.

Les muntanyes de San Francisco, a Arizona vistes des de 179 kms

El model digital que es correspon perfectament amb la foto

La segona és una foto presa des del Nus de la Corbata, en Escorca, a la carretera de sa Calobra. Al matí ja havíem estat a la Talaia d’Albercuix, i sorprenentment, malgrat els seus baixos 381 metres es veia el massís del Montseny, distingint-se clarament el Turó de l’Home, el Matagalls, el coll Formic. Així que a la tarda vaig pujar al Nus de sa Corbata, esperant que amb el sol darrera i més altura es pogués veure millor la costa catalana; desgraciadament el dia havia anat canviant, i havia calitja i núvols i no era tan clar com al matí, vaig poder aconseguir algunes fotos de la costa tarragonina i les muntanyes de Prades, situades aproximadament entre 210 i 220 kms del punt on jo estava.

Malgrat la “mala” visibilitat, es veu perfectament la zona de Prades, a Tarragona

Un altre punt de la costa tarragonina, a més de 200 kms del Puig Major

La tercera, està quilòmetre amunt, quilòmetre avall, disputant-se el meu record personal de fotografia de llarga distància, però com que és un lloc on difícilment tornaré moltes vegades, m’estimo més pensar que els 218 kms que separen la vorera del fiord d’Anchorage (Alaska) del cim del mont Denali (també anomenat McKinley) són el meu record, sobretot per tot el que va representar per mi aquell albirament i la posterior visita al Denali, que ja he contat en un post anterior d’aquest mateix bloc que vaig anomenar “Denali: Retrobament a Alaska” i que coincideix amb un dels moments més increïbles de la meva vida.

Com es pot veure a la foto, estava pràcticament al costat de la mar, a l’Aeroport d’Anchorage, a un aparcament esperant el moment de tornar cap a casa, quan en sortir el sol vaig veure la immensa mola del Denali (recordem que te és el cim més alt de Nord-America amb 6.194 metres) i no vaig parar de fer fotos, fins que vaig córrer cap el cotxe i cap a la muntanya.

El mont Denali (6.194 m) vist des de la ciutat d’Anchorage a 218 kms

El model digital que es correspon perfectament amb la foto

Així que a l’espera de poder superar aquestes distàncies, la foto més llunyana que he pogut fer fins ara, és aquesta del Denali (des de 218 kms del meu objectiu) en un dia molt especial per mi.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 12455

Latest Images

Trending Articles