Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Què inhumans podem ser els humans!

0
0

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Un article de l'amic Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Cícero deia “la historia es la vida de la memòria i la mestra de vida”, però sembla que te pocs deixebles que sapien treure´n profit de les seves lliçons; solem recaure, fins i tot repetint allò que hem patit i criticat. Avui ho podem veure amb el que està passant a Gaza. Un  poble suposadament culte, que se diu escollit per Deu per ser testimoni seu davant els homes, que ha donat al món tants científics i artistes rellevants, que ha sofert la diàspora, els calls, el gueto de Varsòvia i els camps de concentració... Ara té engabiat un poble veïnat, condemna a 5 milions a la diàspora i a camps de refugiats, provoca un holocaust de foc, sang i destrucció... Això no és “ull per ull” ni molt manco. S’ha perdut tota proporcionalitat; no es pot comparar el mal que fa el neci Hamàs amb els seus míssils i pedrades dels que estan dins la ratera, amb el que fan les bombes, soldats i armaments dels israelians; és insultant parlar de dret d’autodefensa quan el que es fa és fe us d’un dret inexistent d’abús. És com si Hamàs li trepitjàs un ull de poll a Israel, i aquest li tragués els dos ulls de la cara. Cada fava te son corc, però en hi ha que en tenen dos. Paradoxal que dos pobles amb arrels comunes, baix un mateix Deu sols amb noms diferents, repeteixin la història de Caín i Abel. 

Fa peguera escoltar els hipòcrites governants del món “civilitzat” (?), amb cara de beats i ungles de gat, fent discursos cínics i enviant armes, sense aturar de debò aquesta brutalitat desfermada, que com si res, mata nins, dones, destrueix llars i condemna a la misèria i presó a tot un poble. Per favor, això no va pus, aturau aquest genocidi, que fa créixer l’odi que cova dins els cors de molts Palestins que han vist morir els seus fills i a dins el món àrab en general. Qualsevol dia rebentarà un desastre general, perquè qui sembra cards, espines cull i tan de punyir l’ase, arriba a alçar el cul.

Estic esglaiat, empegueït, decebut, trist i enrabiat veient quan enrere està l’evolució humana, si un mira i li sap un greu de l’anima el que passa a Palestina, que és sols una mostra de les salvatjades que es viuen arreu del món.

Mariano Moragues Ribas de Pina                 

 

Israel and Palestine An Easy Animated Explanation

 

 Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images